Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Här ilsknar Corazza Bildt till på TV4:s reporter: ”Vet inte vad du vill”

Byter parti till Liberalerna

Uppdaterad: Publicerad:

Den tidigare moderaten, Anna Maria Corazza Bildt byter parti och väljer att kandidera för Liberalerna i Europaparlamentsvalet, meddelar hon på en pressträff. Men när TV4:s reporter ställde frågan om hon ändrat politisk åsikt, ilsknar Bildt till.
– Du vet hela bakgrunden, så jag vet inte vad du vill med din fråga, säger Corazza Bildt under pressträffen.

Anna Maria Corazza Bildt var Europaparlamentariker för Moderaterna 2009-2019. Därefter petades hon som partiets kandidat i EU-valet och de senaste fyra åren har hon varit aktiv i den italienska politiken.

Nu kandiderar Corazza Bildt för Liberalerna i valet till Europaparlamentet, som äger rum i juni 2024. Det meddelar hon under en pressträff på måndagen, tillsammans med L-ledaren Johan Pehrson och Liberalernas partisekreterare, Gulan Avci.

– Ni vet att Moderaterna inte ville ha mig. Det var inte mitt val, men nu är det framtiden som gäller, säger Corazza Bildt på en pressträff.

Ilsknar till på TV4-reportern

Under pressträffen fick hon frågan om varför hon väljer att byta parti, och om hon har ändrat politisk åsikt. Men då ilsknade hon till på TV4 Nyheternas politiske kommentator, Jens B Nordström.

– Du vet hela bakgrunden så jag vet inte vad du vill med din fråga. Bakgrunden är känd så jag behöver inte upprepa den, svarar Carozza Bildt.

– För mig är det inga konstigheter, vill du göra något konstigt av det, så kör, tillägger hon.

”Inte ändrat åsikter”

Hon vill se ett utvidgat EU och lovar att stå upp mot "högerpopulisterna som vill splittra och isolera". Hon beskriver Liberalerna som Sveriges EU-vänligaste parti och säger sig vilja vara en stark röst för liberalism i Europa.

– Jag har inte bytt idéer och åsikter, jag står för samma frågor och värderingar, för ett starkt Europa, för frihet och företagande.

Flera partimedlemmar ska ha nominerat Corazza Bildt för att ställa upp i EU-valet för L. Sedan 2019 är Karin Karlsbro partiets Europaparlamentariker.

– Vi har ambitioner för mer än ett mandat, säger partiledaren Johan Pehrson.

Nu inleds ett rådgörande provval och vem som hamnar på valsedeln fastställs på partiets landsmöte i november.

Relaterat
Corazza Bildt: Därför byter jag parti

Corazza Bildt: Därför byter jag parti