Extern länk
Början på sidans innehåll

Knivmordet i Visby

Knivmordet i Visby

Ing-Marie Wieselgren knivmördades på öppen gata i Visby under Almedalsveckan.Ing-Marie Wieselgren knivmördades på öppen gata i Visby.

I dag begravdes Ing-Marie Wieselgren: ”En sorgens dag”

Fördes till sista vilan i Uppsala missionskyrka • Vännen: ”En varm medmänniska”

Uppdaterad:Publicerad:

I dag begravdes 64-åriga Ing-Marie Wieselgren, SKR:s samordnare för arbetet för psykisk hälsa och överläkare på Akademiska sjukhuset, i Uppsala missionskyrka. Omkring 350 personer deltog på begravningsgudstjänsten. Ärkebiskop Antje Jackelén närvarade.

– Det är en sorgens dag. Men inte en hopplöshetens dag. Det är gott och viktigt att få samlas till begravningsgudstjänst för att uttrycka sorg och saknad, men också tacksamhet, och för att överlämna Ing-Marie Wieselgren i guds händer, säger hon.

Den 6 juli knivhöggs Wiselgren till döds under Almedalsveckan i Visby. 33-åriga Theodor Engström har erkänt gärningen och sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord och för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

Ing-Marie Wieselgrens vän Lars Stjernkvist, som också är socialdemokratisk politiker och tidigare partisekreterare, närvarade.

– Det går inte att rationellt förklara varför en människa som bara ville människor gott ska tingas avsluta sitt liv på det här viset. Det finns ingen logik i världen, säger han.

Se vännerna minnas Ing-Marie Wieselgren i spelaren ovan.

Relaterat
Ing-Marie Wieselgren, 64, knivmördades i Visby

Ing-Marie Wieselgren, 64, knivmördades i Visby

Han träffade Ing-Marie innan hon mördades: ”En förebildsgestalt”

Han träffade Ing-Marie innan hon mördades: ”En förebildsgestalt”