Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Igår 22:57

Skottlossning mot bostad – stor polisinsats

Polisen är på plats i Uppsala efter en skottlossning mot en fastighet under tisdagskvällen.

– Vid 21.52 fick vi larm om smällar i ett område som heter Stenhagen. Vi konstaterar att det skjutits där. Skott har avlossats mot en fastighet där det bor människor, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TV4 Nyheterna.

Ingen har skadats i skjutningen, uppger polisen. Det pågår just nu en stor polisinsats och man har ännu ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi har en ansenlig resurs på plats. Det vi gör nu är att vi spärrar av fastigheten och kommer genomföra en teknisk undersökning för att fastställa vad som hänt, säger Pelle Vamstad.

Polisen arbetar bland annat med att söka efter eventuella spår och fynd på platsen.

– Vi kommer också att höra eventuella vittnen. Det kommer också genomföras dörrknackning i området, säger Pelle Vamstad.

Läs mer

Igår 22:36

Högt svenskt förtroende för Nato

Svenskarna har högt förtroende för Nato, trots att Sverige ännu inte gått med i försvarsalliansen. Över hälften av svenskarna (52 procent) har högt eller mycket högt förtroende för Nato, enligt den senaste Som-undersökningen från Göteborgs universitet.

Det rapporterar TT.

Förtroendet för Nato är en ny punkt. Att 52 procent har stort eller mycket stort förtroende för Nato är något som kommer att vara väldigt intressant att jämföra med nästa år, säger Felicia Robertson, som är doktorand vid Göteborgs universitet.

Stödet för ett svenskt Nato-medlemskap är också högt.

Läs mer

Igår 22:02

Frankrikes premiärminister bjuder in facket till samtal

Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne har bjudit in ledarna för landets missnöjda fackförbund till samtal nästa vecka, skriver France24 och hänvisar till nyhetsbyrån AFP.

Samtalen ska hållas på måndag och tisdag. Beskedet kommer efter de stora protesterna som präglat landet den senaste tiden.

Totalt ska åtta fackliga ledare ha blivit inbjudna av Elisabeth Borne.

Läs mer
Senaste dygnet

Transpersonen Andi gick på ”fel” toalett: ”Då började han slå mig”

Utreds som grov misshandel och diskriminering

Det som skulle bli en sommar med sol, bad och nattarbete som undersköterska i äldreomsorgen, har istället blivit 2-3 månaders vila och sjukskrivning för Andi Malm, vars arm är bruten på två ställen.

Det var i lördags som han skulle gå på herrtoaletten på nattklubben Babel i Malmö, men där fanns inga bås med dörrar som gick att stänga om sig, så Andi – som är född kvinna – valde i stället att gå på klubbens damtoalett.

Slog med knytnävar och armbågar

Precis när han var klar slets dörren upp av en ordningsvakt som skrek att han skulle komma ut och prata. Andi sa att han var transperson och hade rätt att vistas där – men då kallade vakterna på förstärkning.

– De böjde upp mina armar och sen började han slå mig, först med öppen handflata och sen med armbågar och knytnävsslag, säger Andi.

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen grov misshandel samt olaga diskriminering.

Babels ägare vill inte ställa upp på en intervju framför kameran, men skriver i ett meddelande att man har en gemensam ingång till alla toaletter och att man har kontaktat Andi Malm för en dialog.

I spelaren ovan: Andi berättar mer om händelsen.