Extern länk
Början på sidans innehåll

Julklapp

Julklapp
Sociala medier:
Foto: UNICEF/UNI290322/Sibai

Ge utsatta barn värme i jul

Vinterkylan är ett verkligt hot mot barnen som befinner sig på flykt i Mellanöstern, undan krig och katastrof. I UNICEFs gåvoshop hittar du ett vinterpaket med varma filtar och kläder, och bebisvinterkläder för de allra minsta.

Uppdaterad: Publicerad:

För många familjer som lever i flyktingläger, utan skydd mot minusgrader, stormar och snö, riskerar vintern att bli en iskall mardröm. För barn är situationen extra kritisk. Att lägga sig i ett tält, där vinden blåser rätt igenom tyget. Att sakna varma kläder och filtar, och inte veta hur lång vintern blir.

För många barn är det här verkligheten. Barnens hälsa är ofta redan försvagad av undernäring och brist på vård. Luftvägsinfektioner och nedkylning hotar deras liv. För att skydda sig mot kylan och klara vintern är många nu i stort behov av varma kläder.

Var med och ge barn den värme och trygghet de har rätt till. Genom att köpa vinterpaket i UNICEFs gåvoshop ser du till att barn som befinner sig på flykt får varma kläder, som till exempel en overall, mössa, vantar, varma strumpor och skor.

Vid köp av julklappar i UNICEFs gåvoshop får du fina gåvokort att lägga under granen eller skicka direkt till någon du kanske har svårt att träffa i jul.

Köp julklappar som värmer.