Början på sidans innehåll

Marcus Oscarsson: Trump ljuger folk rakt i ansiktet

2020-11-063 min 21 sek

"Det här är i särklass den allvarligaste skandalen under Donald Trumps 4 år vid makten" Marcus Oscarsson är starkt kritisk till Presidentens attack mot USA:s demokrati inatt.

Direktrapportering

Rececca och Fiona lirar nytolkningar från musikvideoeran i nytt program

6 min 54 sek

På lördag sänder SVT Save tonight - svenska hits från videoeran som är ett hyllningsprogram till tiden då rubikskuben kom, okej-tidningarna flög av hyllorna och musikvideos var det hetaste som fanns. Programmets husband som består av DJ:s och låtskrivarna Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick och musikjournalisten Per Sinding-Larsen berättar vad vi kan förvänta oss.

Direktrapportering

Här kan det storma idag: ”Dags att ta upp båten”

1 min 20 sek

I dag väntas stora mängder regn och riktigt blåsigt väder på sina håll i landet. Vår meteorolog Madeleine Westin berättar mer om var i landet det finns extra stor risk att drabbas.

Direktrapportering

Kritik mot S-förslaget om vinster i skolan: ”Ogenomtänkt politiskt utspel”

5 min 55 sek

I går presenterade Socialdemokraterna förslag som de tänker lägga fram på partikongressen i november. Ett förslag var ett stopp för vinstuttagen för bolag som bedriver utbildningsverksamhet. Enligt Marcus Strömberg, som är vd för Academedia, behöver den svenska skolan samsyn och långsiktiga spelregler - och kallar förslaget ”ogenomtänkt”.

Direktrapportering

Män i ofrivilligt celibat ett växande terrorhot

7 min 47 sek

En incel är en person som lever i ofrivilligt celibat. De flesta är män, där vissa radikaliseras och kan utgöra en samhällsfara. Enligt SÄPO utgör de ensamma männen även ett växande terrorhot i Sverige. Emil Hellerud som är reporter Kalla fakta berättar om kvällens Kalla fakta-program som handlar om svenska män som kallar sig incels.

Direktrapportering

Lööf firar 10 år som partiledare: ”Sitter säkert”

8 min 15 sek

Idag är det exakt 10 år sedan Annie Lööf valdes till partiledare för Centern.
Det är dessutom så att Centern inleder sin stämma just idag. Annie Lööf har de senaste åren ständigt angripits från både höger och vänster, men tycks vara så att hon sitter säkert, säger Anders Pihlblad som tittat på hur Lööfs 10 stundtals stormiga år sett ut.

Direktrapportering

Politisk debatt om prostitution och sexköp i Tyskland: ”Pratar om svenska modellen”

3 min 18 sek

I Sverige är det förbjudet att köpa sexuella tjänster men inte att sälja sex - men i många andra länder är sexköp och prostitution lagligt. I Tyskland vill det Kristdemokratiska kvinnoförbundet ändra på det då de ser stora problem med människohandel. TV4:s korrespondent Jona Källgren berättar att man pratar om den ”Svenska modellen”.
– Det gör man ibland på ett positivt sätt och ibland på ett negativt sätt, säger Jona Källgren.

Direktrapportering

Låg vilopuls ökar risk att återfalla i kriminalitet: ”Söker kickar”

4 min 25 sek

Att personer med låg vilopuls löper en förhöjd risk att begå brott är i sig inget nytt - men en färsk studie visar nu att det även finns ett samband mellan låg vilopuls och en ökad risk att återfalla i kriminalitet.
– Det handlar om att man kanske inte är lika rädd för de konsekvenser som ens handlingar kan få, eller att man söker en kick, säger Sofi Oskarsson, doktorand i kriminologi vid Örebro universitet, som har gjort studien.

Direktrapportering

Oktoberfestmenyn: ölångade musslor med vinteräpple

6 min 23 sek

Snart är det oktober och då annordnas den tradtionella ölfestivalen i Munchen i Tyskland. I år är den inställd på grund av coronapandemin - men i studion bjuder sommelier Sanna Lindberg och kocken Klas Lindberg in Maria och Steffo till en egen liten ölfestival. Det bjuds bland annat på ölångademusslor med vinteräpplen.

Direktrapportering

Eva Röse programleder nya podden ”Älskade dyslexi”

7 min 17 sek

Imorgon har podden och samtalsserien "Älskade dyslexi" premiär. I podden samtalar skådespelaren Eva Röse med bland annat lärare och en av de är Iman Ehsani, högstadielärare Enbacksskolan, som också har dyslexi.

Direktrapportering