Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 09:16

Personbil körde in i butik i Göteborg

En personbil körde under morgonen in i en butik i centrala Göteborg. Bilen har lämnat butiken, men platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.


Enligt uppgifter kan det handla om en juvelerarbutik, men det är fortfarande oklart om något är stulet, skriver polisen på sin hemsida. 

Polisen rubricerar händelsen om ett misstänkt inbrott.

Läs mer

Idag 08:13

Lavrov ordförande i FN:s säkerhetsråd

Den 1 april tar Ryssland över ordförandeskapet för FN:s säkerhetsråd (UNSC). Ett dåligt skämt, konstaterade Ukraina, men likväl inget aprilskämt.

Från och med i dag är det Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov som håller i ordförandeklubban.

Ordförandeskapet för FN:s säkerhetsråd roterar varje månad mellan de 15 medlemsstaterna. Som ordförande kommer Ryssland att ha obetydligt inflytande över rådets beslut, men kommer däremot att ansvara för att sätta agendan.

Sedan den fullskaliga invasionen har Ukraina upprepade gånger krävt att Ryssland utesluts från säkerhetsrådet.

Senaste gången Ryssland förde befäl över rådet var i februari 2022 – samtidigt som Kreml beordrade sina soldater till Ukraina.

Läs mer

Idag 07:39

Misstänkt mordförsök i Malmö

En man i 25-årsåldern vårdas med allvarliga skador efter ett misstänkt mordförsök i Malmö i natt.

Han fördes till sjukhus med ambulans efter att ha hittats utomhus i närheten av Möllevångstorget. Mannen ska enligt uppgift till TV4 Nyheterna ha blivit skadad med någon form av tillhygge.

– Vi har upprättat en anmälan om försök till mord, exakt vad eller hur eller varför går vi inte in på i nuläget, säger Henrik Hagström vid polisen.

Ingen misstänkt var vid 03-tiden gripen.

Se bilder från brottsplatsen i Malmö.

Läs mer
Senaste dygnet

Hovrätten: Livstids fängelse för lärarmorden i Malmö

18-årige Fabian Cederholm högg ihjäl två kvinnor med kniv och yxa

Även hovrätten dömer 18-årige Fabian Cederholm, som mördade två lärare på Malmö latinskola, till livstids fängelse. Hovrätten anser precis som tingsrätten att någon annan påföljd än fängelse var utesluten, eftersom det saknats förutsättningar att döma honom till rättspsykiatrisk vård.

Det var den 21 mars i år som han låste in sig på en toalett på Malmö latinskola med två knivar, en yxa och en hammare. Iklädd halsduk, mask och hörselkåpor ställde han sig sedan utanför en annan toalettdörr. Den kvinnliga lärare som kom ut därifrån attackerades först. En annan lärare som bevittnade attacken blev jagad genom korridoren innan också hon attackerades. Båda kvinnorna fick så svåra skador att de miste livet.

18-åringen har erkänt alla gärningar och förklarar sitt agerande med att han ville utföra ett dåd som var så hemskt att alla efteråt skulle ta avstånd från honom.

I klippet ovan förklarar rätten sitt beslut.

18-åringens egna ord om morden på Malmö Latinskola "Jag är ett monster"

18-åringens egna ord om morden på Malmö Latinskola "Jag är ett monster"

18-åringens försvarsadvokat: Morden inte kopplade till incel

18-åringens försvarsadvokat: Morden inte kopplade till incel