Stökigt när Hammarby och MFF kryssade

Stökig match när Hammarby tappade poäng mot mästarna Malmö FF i jagken på en europaplats.

Hammarbys Aimar Sher tacklade Anders Christiansen som föll till marken, då blev lagkamrat Sören Rieks rejält irriterad och rusade cirka 20 meter mot Sher och tog ett grepp om hans tröja. Nästan båda lagens startelvor involverade sig i bråket.
- Jag blev så klart överraskad. Jag tycker att det var onödigt. Jag tycker inte att det var frispark, säger Sher.

Efter matchen sa Bajens lagkapten Jeppe Andersen att det var lågt gjort av Sören Rieks, speciellt med tanke på att Sher bara är 17 år.
- Men jag kan ju inte tänka på hur gammal han är mitt i en match. Han är ju tillräckligt stor för att spela en seniormatch. Då kan man ju inte springa runt och tänka på åldern,
svarar Rieks.
Hur ser du på situationen? - Själva tacklingen var väl okej, men det var mer det som hade hänt innan där jag tycker att deras spelare hade sparkat ner våra flera gånger utan att det hände något. Det var
kanske därför som jag reagerade så som jag gjorde. Så blev det knuffar.
Ångrar du dig?
- Nej men det är sådant som händer på planen. Båda
lagen vill vinna och det såg man också med tacklingar och med snacket
som var på planen. Det är sådant som kan hända.

Hammarbys mittback David Fällman fick tillsammans med Rieks gult kort när domare Andreas Ekberg till slut fått ordning på tumultet. Fällman på grund av att han tog tag i Rieks.

- Det var inte bra att det hände. Det är barn som sitter och kollar, då är det inte bra att det blev som det blev. Det här ingår inte i fotbollen, säger Fällman.
- Aimar och Christiansen hade en bra fajt på mitten och man hade kunnat låta det vara så. 

Rögle klart för semifinal

För första gången i klubbens historia är Rögle klart för semifinal. Det efter en övertygande insats i kvartsfinalserien mot Frölunda.

Nytt VM-guld till lag Edin

Sverige med lag Niklas Edin har bärgat sitt sitt tredje raka VM-guld. I finalen i Kanada besegrade lag Edin Skottland med 10-5 i Kanada.

Kulusevski och Isak målskyttar igen

Dejan Kulusevski hittade nätet igen för sitt Juventus som hemmaslog Genoa med 3-1. I Spanien ville inte Alexander Isak vara sämre, anfallaren gjorde mål efter fem raka mållösa matcher i ligan för Real Sociedad som spelade 2-2 på Mestalla mot Valencia.

Publikfest i Texas - president Biden kritisk

Närmare 40 000 baseball-fans fyllde Texas Rangers hemmaarena i staden Arlington under MLB- premiären på måndagen. Match blev det första sporteventet i Nordamerika att tillåta full publikkapacitet sen coronapandemin startade.

Blackstenius sköt Häcken till cupfinal

Stina Blackstenius blev stor matchhjälte när hon gjorde matchens enda mål i semifinalen mot Rosengård. Nu väntar Eskilstuna i finalen för göteborgarna som kan försvara cuptiteln från 2019.

Villa Lidköping svensk mästare

I en högdramatisk final i Uppsala blev Villa-Lidköping svensk mästare för andra gången, efter en förlängnings-rysare mot AIK.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Zlatan bröt mot regler: ”Det här får man inte göra”

Zlatan kan komma att straffas för comebacken efter att ha brutit mot Fifas regler och som grädde på moset har han också siktats på restaruang och därmed trotsat utegångsförbudet i Italien. Zlatan fortsätter att ständigt hamna i blåsväder. TV4Sportens Ali Reza väljer att citera sin kompis uttryck: ”Killen i grillen” passande uttryck för Zlatan som ständigt tycks vara utsatt för kritik.