Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer

Idag 13:01

Andersson efter storbråket: Extremt dåligt av mig

Svenska fotbollförbundet kallade till pressträff på tisdagseftermiddagen efter förbundskaptenen Janne Anderssons uppmärksammade bråk med Bojan Djordjic under måndagskvällen.

– Det var ett efterspel som inte var bra. Jag har försökt söka Bojan, säger Andersson under pressträffen.

Det var när Viaplays expert ifrågasatte mittfältaren Jesper Karlssons brist på speltid som Janne Andersson miste kontrollen på måndagskvällen.

– Jag kommer till studion och är glad. Vi bytte in Jesper Karlsson som gör ett mål och är så glad för hans skull, han gör ett fint frisparksmål. Sen får jag den typen av frågor. Då överreagerar jag på ett sätt jag inte ska göra. Extremt dåligt av mig, fortsätter Andersson.

Läs mer
Senaste dygnet

Fyrabarnsmammans kamp i Sydsudan: ”Vi är alltid hungriga”

Hjälporganisationen larmar: Många barn är undernärda

De kraftiga översvämningarna som drabbat Sydsudan har lett till svår hungersnöd i landet.

Vid ett läger i Bentiu träffar TV4 Nyheternas team fyrabarnsmamman Nyapuok Tuol som lagar middag.

– Förut odlade vi på vår gård och hade alltid mat. Efter att vi flydde översvämningarna räcker maten aldrig. Vi är alltid hungriga, säger hon.

Nära en miljon sydsudaneser har tvingats från sina hem efter de kraftiga regnen och runt 160 000 har sökt sig till lägret i Bentiu.

”Maten vi får här räcker inte”

FN och andra hjälporganisationer finns på plats men hjälpen räcker långt ifrån till.

– Maten vi får här räcker inte. Som du kan se har matbristen gjort att många av barnen är undernärda, säger Kasare Both Giling, flyktingrådet Bentiu.

Mer om den svåra hungersnöden i Sydsudan i spelaren ovan.

FN-chef: Svälten står för dörren på Afrikas horn

FN-chef: Svälten står för dörren på Afrikas horn