Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetstema

Coronavaccinet

Här hittar du senaste nytt om de nya vaccin som utvecklas mot coronaviruset.

Här hittar du senaste nytt om de nya vaccin som utvecklas mot coronaviruset.

Okända vaccinbeslutet: Därför prioriterades inte de äldre

2021-06-102 min 42 sek

Okänt beslut gav makten till sjukhusen • PRO reagerar kraftigt

Trippelvaccinerade slipper familjekarantän

2 min 23 sek

Efter att sjukfrånvaron skenat på arbetsplatser runt om i Sverige så lättar Folkhälsomyndigheten nu på karantänsreglerna. Bland annat så slipper den som är trippelvaccinerad sitta i familjekarantän och kan gå tillbaka till jobbet – förutsatt att man är symptomfri.

Se Mexikanska programledarens vredesutbrott mot ovaccinerade

2 min 39 sek

Den mexikanske programledarens utbrott, när han skäller ut anti-vaxxare, har blivit viralt. Bland annat kallar han dem för potentiella mördare och insisterar att de bör bära munskydd. Händelsen kommenteras av journalisten Bosse Lindwall, som bott och jobbat i Mexiko. I klippet ovan kan du utskällningen.

Professorns kritik mot hemtester: ”Hälften av alla negativa tester blir fel”

5 min 34 sek

Testkaoset gällande covid-19 fortsätter inom landets regioner. Svarstiderna dröjer och det har även varit otydligheter kring vilka som ska testa sig. Hur säkra är de olika testen som antigen och pcr? Sophia Hober, professor i molekylär bioteknik vid Kungliga tekniska högskolan, menar att det är en fara att leva som vanligt bara för att man har tagit ett hemtest som visar negativt.

Så påverkar dina gener om du får luktbortfall vid covid-19

3 min 54 sek

Vilka gener du har kan påverka om du förlorar lukt och smak eller inte vid covid-19. Det slår forskare fast vid en ny studie byggs på data från knappt 70 000 amerikanska och brittiska gentester. Generna kallas UGT2A1 och UGT2A2 och ska påverka funktionen i luktreceptorernas stödceller i näsans luktslemhinna. Johan Lundström, docent i klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet, berättar mer.