Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

”Har aldrig sagt något så kontroversiellt”

Bröderna Gustaf och Viktor Norén om deras relation.

Under många år hade bröderna Gustaf och Viktor Norén framgångsrika musikkarriärer på varsitt håll. Men efter att de båda lämnat sina band uppstod möjligheten att åter spela ihop. Och när de efter 20 år började göra musik tillsammans igen, var de tillbaka där allt började och det uppstod magi.

Relaterat


Stina om systerns kamp mot anorexin: ”Var arg på henne”

När Nanna Helsén var 15 år insjuknade hon i anorexi. Hennes tillstånd blev snabbt livshotande och hon lades in på sjukhus. Kvar hemma fanns lillasyster Stina - med ett alldeles för stort ansvar och en känsla av att vara övergiven. Nu har systrarna skrivit boken ”Välkommen till helvetet” där de tillsammans berättar om vad som hände, med dom själva och familjen under den här tiden.

Skådespelerskan om förbjudna tankarna: ”Stod inte för det”

Tänk er en plats där det är tillåtet att säga förbjudna och lite fula tankar högt - som att man inte älskar sin lilla bebis. Eller ångrar namnet man gav sitt barn. Det är precis vad ”Amningsrummet” på varuhuset NK i Stockholm är. I alla fall i serien med samma namn som just nu sänds på SVT. Där möts fyra kvinnor som alla verkar ha ett gott liv. Men något skaver. Skådespelerskan Alida Morberg, som har en roll i serien, och skaparen av serien Caroline Ringskog Ferrada-Noli diskuterar.

Psykologen: Därför trotsar vissa coronarestriktionerna

”Ställ in!” var budskapet på presskonferensen där regeringen i måndags skärpte coronarestriktionerna. Psykologen Björn Hedensjö pratar om hur vi kan orka genom den tunga och mörka vintern – och om varför somliga känner sig berättigade att göra undantag för just sina egna aktiviteter.

Lotta Schelin om hårda tränaren: ”Extrem mental press”

Lotta Schelin är en av våra mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna, med 88 mål i landslagströjan – men sedan 2017 har hon inte rört vid en boll. Nu berättar hon om livet efter fotbollskarriären och om sin tid i Frankrike.

Penny Parnevik la upp en bild från gymmet

Kändisdottern la upp en bild från gymmet trots skärpta råd om att inte gå dit.
– Har inte förhållit mig perfekt till restriktionerna alls, säger hon.

Elisabeth Åsbrink avslöjar familjehemligheterna

Sin egen familjs judiska historia var länge något som Elisabeth Åsbrink inte kunde eller ville prata om. Där fanns så många hemligheter och så mycket skam. Men när hon hittade sina morföräldrars vigselbevis insåg hon att detta var hon tvungen att skriva om.

Författaren om kvinnors rättigheter: ”Kan försvinna”

Bristen på självbestämmande över liv och sexualitet löper som en blodröd tråd genom 1900-talets svenska kvinnohistoria. Men det är viktigt att inte glömma de framsteg som också gjorts. Anna Laestadius Larsson har skrivit "Svårmodets döttrar", om tre generationer kvinnor och deras livsval, eller de val de tilläts göra.

Mamman i trotsålder: Satte sig på en soffa i möbelaffären

Författaren Jerker Virdborgs nya roman ”Mamma i soffa” har skrivit en finurlig berättelse om en åldrande mamma som plötsligt hamnar i någon slags trotsålder. Hon bara sätter sig i en soffa ute i en möbelaffär och tvärvägrar sedan att flytta på sig.

MUF:s ordförande: ”Det handlar om studenten eller inte”

Valbar hos Malou. De unga är just nu den enskilt största gruppen som vid provtagning testat positivt för covid 19. Ibland beskrivs de också som motorn i smittspridningen. Hur ska man få unga att följa restriktionerna i högre grad och vad får pandemin för effekter för unga på lite längre sikt? Philip Botström, ordförande SSU, Ida Alterå, ordförande CUF, Matilda Ekeblad, ordförande MUF, diskuterar.