Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Så övervakas du av chefen: ”Vanligare än man vill tro”

Den digitala övervakningen ökar på jobbet • ”Kollar anställdas mailkonversationer”

Uppdaterad: Publicerad:

Hemmajobbandet har skjutit i höjden sedan pandemin.
Men i takt med att allt fler jobbar hemifrån har också övervakningen av anställda ökat.
– Arbetsgivaren tappade kontroll i och med pandemin. Då ökade övervakningen ganska rejält, säger internetanalytikern Mattias Beijmo.

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare med digital övervakning på arbetsplatser. Det finns inga siffror som visar exakt hur vanligt detta är då det fortfarande forskats lite på området i Sverige, men enligt internetanalytiker Mattias Beijmo är det mycket vanligare än vi tror. Och arbetsgivarens möjligheter för övervakning har ökat i och med AI.

– Majoritet av arbetstagarna i Sverige som är övervakade på något sätt, säger han i Nyhetsmorgon.

Förutom att ha koll på vad anställda gör på sin dator och sin telefon tittar man på hur arbetstagare rör sig. Till exempel om personal i hemtjänsten åker den bästa vägen och tillräckligt fort.

Vanligare än man tror

Susanna Kjällström, förbundsjurist på Unionen, förklarar att många inte förstår hur omfattande övervakningen är och vad det innebär. Enligt henne är det extra tydligt vid uppsägningar att arbetsgivare varit inne och till exempel kollat sina anställdas mailkonversationer.

– Det är mycket vanligare än man vill tro. Vi märker det i vår fackliga rådgivning och på de frågor som kommer in. De allra flesta tycker det känns väldigt obehagligt, säger hon.

Se hela klippet om övervakning på jobbet här24 maj, 2023
Se hela klippet om övervakning på jobbet här

Så säger lagen

När många sitter hemma och arbetar är den digitala övervakningen arbetsgivarens enda möjlighet att ha koll på vad de anställda gör och man bör vara medveten om att detta sker. Många arbetsgivare gör det för att kunna ta in sina anställda på samtal om de inte är tillräckligt produktiva.

Men allt som görs digitalt måste ske i överensstämmelse med den lagstiftning som finns, och det kan vara svårt att veta exakt var gränsen går mellan en motiverad övervakning och en kränkning av arbetstagarens integritet.

– För att få övervaka måste det finnas ett berättigat intresse som står över arbetstagarens intresse att slippa vara övervakad. Rätten till privatliv har man även i arbetslivet, säger Mattias Bejmio.

Han menar att vi i Sverige är ovana med det här då vi som land inte har någon större erfarenhet av kollektiv övervakning. I många andra länder har övervakning varit invävt i hur staten är mot sin befolkning.

– Vi har varit ganska förskonade från det men det betyder inte att de tekniska möjligheterna inte finns där. Det handlar om en liten switch och ett tryck på en programvara, så är övervakningen i gång, säger Bejmio.

Enligt honom bör alla ställa sig frågan om man är övervakad på jobbet och ställa frågor till sitt fackförbund om vad de gör för att det här ska bli mer transparent och öppet.