Oavgjort i Göteborgsderbyt

Det blev oavgjort mellan Göteborg och Häcken i Göteborgsderbyt. Det innebär att Göteborg närmar sig nytt allsvenskt kontrakt samtidigt som Häcken tappar i striden om europaplats.

Det var tre viktiga poäng som stod på spel i Göteborgsderbyt på Gamla Ullevi. Göteborg slåss i botten av tabellen samtidigt som häcken jagar en europaplats. Å det var bortalaget som fick en smakstart på matchen.Leo Bengtsson gjorde matchens första mål å ökade pressen på hemmalaget. Men Göteborg gav svar på tal. Sargon Abraham satte kvitteringsmålet efter ett snyggt anfall, hans andra mål för säsongen.

Båda lagen skapade sen flera bra lägen att göra ytterligare mål i matchen. Men ribban stod i vägen för Leo Bengtsson. Å Göteborgs Sebastian Erikssons styrning träffade stolpen.

Med några minuter kvar ville bortalaget ha straff efter att Patrik Wålemark gått omkull i straffområdet, men domaren valde att fria trots stora protester. På tilläggstid var häcken nära att ta hem segern, men Ali Youseff fick inte till avslutet å lagen delade på poängen i Göteborgsderbyt.

Häcken röstar ja för övertagande av Göteborg

Under ett extrainsatt årsmöte röstade Häcken under onsdagen ja till att ta över Kopparbergs/Göteborgs verksamhet. Nu krävs det bara att Göteborg röstar ja under torsdagen.

Ståle Solbakken gäst i Lundhs podcast

Ståle Solbakken är gäst nummer 295 av Lundhs podcast. Den norska förbundskaptenen pratar om att ersätta Lars Lagerbäck, om möjligheterna att nå VM i Qatar 2022, om den norska mästerskapstorkan sedan EM 2000, om talanger som Ødegaard, Håland och Sørloth och om varför norska landslaget inte kommer åka på träningsläger i Qatar.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.