Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Simon Karlsson tvingas lämna Idol

Simon Karlsson tvingades lämna Idol efter den kärleks- och tårfyllda fredagsfinalen.

Simon Karlsson hade en tuff start på den nionde fredagsfinalen med sitt första framträdande. Men när hans dedikation till farmor, sin avlidne farfar och bortgångne vän avslutades var Idoljuryn och hela studion i tårar.

- Det här är det bästa du har gjort, sa Anders Bagge.

Sökte med egen låt

Simon Karlsson sökte till Idol i Stockholm med sin egna låt Crossing the waters. Genom tävlingen har han hållit en låg profil men levererat desto mer på scenen. Med sina tolkningar av Hold back the river, Din tid kommer, Iris och Way down we go har han imponerat på Idoljuryn och tittarna.

Simon Karlsson slutar på en hedervärd femteplats i Idol 2020 och vill du veta vad det är Simon gör så bra som artist kan du kolla in Idoljurymedlemmen Kishti Tomitas analys.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.