Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer

Idag 13:01

Andersson efter storbråket: Extremt dåligt av mig

Svenska fotbollförbundet kallade till pressträff på tisdagseftermiddagen efter förbundskaptenen Janne Anderssons uppmärksammade bråk med Bojan Djordjic under måndagskvällen.

– Det var ett efterspel som inte var bra. Jag har försökt söka Bojan, säger Andersson under pressträffen.

Det var när Viaplays expert ifrågasatte mittfältaren Jesper Karlssons brist på speltid som Janne Andersson miste kontrollen på måndagskvällen.

– Jag kommer till studion och är glad. Vi bytte in Jesper Karlsson som gör ett mål och är så glad för hans skull, han gör ett fint frisparksmål. Sen får jag den typen av frågor. Då överreagerar jag på ett sätt jag inte ska göra. Extremt dåligt av mig, fortsätter Andersson.

Läs mer

Idag 12:26

467 utdömda fängelseår under fjolåret

I fjol utdömdes 467 fängelseår i ärenden som kopplas till organiserad brottslighet. Ett nytt rekord, skriver polisen i ett pressmeddelande.

”Det högsta sedan satsningen inleddes", står det i meddelandet.

Det myndighetsgemensamma arbetet mot den organiserade brottsligheten inleddes 2009. Totalt ingår tolv myndigheter i det myndighetsgemensamma arbetet, däribland Polismyndigheten, Kronofogden, Åklagarmyndigheten, Försäkringskassan och Tullverket.

Grova narkotikabrott och grova våldsbrott, många kopplade till dödligt våld, stod för de längsta utdömda fängelsetiderna, följt av grovt bokföringsbrott. 

Läs mer
Senaste dygnet

Krisåtgärden: Har bett FN-chefen om hjälp

Ska tona ner hotbilden mot Sverige • ”Inte Sverige som hänger upp dockor eller bränner koraner”

Ulf Kristersson bjöd på tisdagseftermiddagen alla partiledare till samtal om det säkerhetspolitiska läget med anledning av rapporter om ilska i bland annat Turkiet. Nu håller statsministern pressträff tillsammans med Mikael Tofvesson, avdelningschef på Myndigheten för psykologiskt försvar.

Kristersson berättar att han har haft ett telefonsamtal med FN:s generalsekreterare António Guterres och bett om hjälp för att tona ner hotbilden mot Sverige. Han förklarar också att Sverige inte söker strid med omvärlden, och manar allmänheten till försiktighet efter den desinformation som sprids.

– Vi uppmanar alla att vara uppmärksamma på information som upprör, skrämmer eller vill skapa känslor.

Statsministern fick också frågor om sitt kritiserade uttalande gällande att den hängande Natodockan skulle vara sabotage.

– Jag tycker att det är min skyldighet att berätta konsekvenserna, och tycker det är viktigt att omvärlden ska veta att det inte är landet Sverige som gör detta, hänger dockor och bränner koraner.

Hör delar ur presskonferensen i spelaren ovan, och TV4:s politiska kommentator Ann Tibergs analys i spelaren nedan.

Här är felaktiga bilden som sprids om Sverige

Här är felaktiga bilden som sprids om Sverige

Ann Tiberg: "Sverige är föremål för en desinformationskampanj"

Ann Tiberg: "Sverige är föremål för en desinformationskampanj"