Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Dödssiffran stiger efter orkanen Ida

”Folk har drunknat i sina källare”

Uppdaterad: Publicerad:

Desperata människor i nordöstra USA togs på sängen av orkanen Idas enorma vattenmängder.

Bilderna är som hämtade ur en skräckfilm: Lägenheter och tunnelbanestationer som blivit helt vattenfyllda. Gator som förvandlats till gyttjebanor. Chockade invånare som letar igenom vattenskadade leksaker och bråte.

- Folk har drunknat i sina källare, berättar TV4 Nyheternas utrikeskorrespondent Stefan Borg som är på plats i New York.

Fortfarande människor som saknas

Att ovädret Ida, som tidigare i veckan dundrade in över Louisiana som en orkan, skulle ha så mycket kraft när det nådde New York och andra städer i nordöstra USA var det få som trodde. Minst 46 människor har hittills rapporterats omkomna i nordöstra USA, och flera människor saknas fortfarande.

USA:s president Joe Biden besökte delstaten under fredagen för att bland att träffa guvernör John Bel Edwards och informera sig om räddningsinsatserna i det hårt drabbade La Place, som ligger väster om New Orleans.

Se skräckbilderna och förödelsen efter stormen Ida i spelaren ovan