Pence vägrar peta Trump

USA:s representanthus har som väntat officiellt röstat igenom att vicepresident Mike Pence bör avsätta president Donald Trump – men Pence avvisar kravet. Därmed pekar allt på att Trump åter ställs inför riksrätt.

Fyra republikaner kommer att rösta för riksrätt, bland annat topprepublikanen Liz Cheney. Ledamöterna i USA:s representanthus röstade tidigt på morgonen svensk tid igenom en resolution som uppmanar vicepresident Mike Pence att avsätta sin chef, president Donald Trump, genom det så kallade 25:e tillägget i konstitutionen. Tillägget möjliggör för vicepresidenten och regeringen att avsätta presidenten om denne anses oförmögen att sköta sitt ämbete.

Tros rösta under onsdagen

Representanthuset väntas rösta om att väcka ett riksrättsåtal mot Trump under onsdagen. Det går troligtvis igenom eftersom åtalet har drivits fram av Demokraterna, som har majoritet i kammaren.

Riksrättsmålet går i så fall vidare till senaten, som agerar domstol och avgör om Trump är skyldig eller inte. För att Trump ska fällas krävs att två tredjedelar av senatorerna röstar för att han är skyldig, vilket innebär att minst 17 republikaner måste rösta emot sin egen president.

Följ livesändningen här:

Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Program från TV4