Vaccinfusk upptäckt i åtta regioner – ”Väldigt osolidariskt”

Fiffel bland chefer • ”Korruption och usel moral”

Inrikesminister Mikael Damberg riktar nu skarp kritik mot vaccinfusket runt om i landet.

Hittills har det upptäckts i åtta regioner och det handlar bland annat om kommunchefer, som tillskansat sig doser i samband med att äldre på särskilda boenden fått vaccin mot covid-19.

– Det är väldigt osolidariskt. Man blir upprörd över att vissa människor tar sig friheter på andra människors bekostnad. Det här är ju en vaccination som äntligen börjar ljusa upp, inte minst de äldres framtidsutsikter, och att människor då fuskar med systemet är inte ok, säger Damberg.

I Eskilstuna kommun utreds nu sex fall där chefer och deras anhöriga ska ha försökt och i några fall lyckats bli vaccinerade utan att de tillhör någon prioriterad grupp.

– Det är korrupt och dåligt för välfärdssamhället. Det är en kombination med dålig fingertoppskänsla, taskiga rutiner, otydliga besked och ibland också usel moral, säger Jimmy Jansson som är kommunalråd för Socialdemokraterna i Eskilstuna.

Se klippet i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.