Extern länk
Början på sidans innehåll

Kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina

Här samlar vi all rapportering om Rysslands invasion av Ukraina.Här samlar vi all rapportering om Rysslands invasion av Ukraina.

Ukrainska styrkor gör nya framsteg: ”Ryssarna är ur balans”

Motgångarna hopar sig för Putin • ”Backar hela tiden”

Uppdaterad: Publicerad:

Hundratusentals soldater har kallats in efter Vladimir Putins besked om mobilisering, enligt Kreml. Men hur rekryternas stridsmoral ser ut är oklart. Tusentals ryssar flyr nu landet samtidigt som den ukrainska motoffensiven vinner mark i Luhansk och Cherson.

–Plötsligt har det här drabbat den vanliga ryssen och den vanliga ryssens anhöriga, och det blir ett kvitto där det inte längre går att erkänna att det går bra, för det gör inte det, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi om utvecklingen i Ryssland.

Fler motgångar för Putin

Motgångarna ökar alltså för Vladimir Putin. Samtidigt som Federationsrådet – det ryska parlamentets överhus – enhälligt röstat för de olagliga annekteringarna av Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja vinner Ukrainska styrkor mark i regioner som Ryssland påstår sig ha annekterat.

–Putin är ytterligare pressad både av en misslyckad mobilisering, folk flyr landet, motgångarna är uppenbara. De ukrainska framgångarna och moralen är stor, den är nästan söndersmulad i Ryssland, säger utrikeskommentator Rolf Porseryd.

Se hela klippet i spelaren ovan.

Relaterat
Putins framtid - expertens tre scenarion

Putins framtid - expertens tre scenarion

”Vi befriar by efter by”

”Vi befriar by efter by”