Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheter

SD om avstängde tjänstemannen: ”Var en uppskattad medarbetare”

Aktiv inom vit makt-rörelsen • ”Klart att vi tar det allvarligt”

Uppdaterad: Publicerad:

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof kommenterar nu Expos avslöjande om att en tjänsteman inom partiet har varit aktiv inom Vit makt-rörelsen.

– Min reaktion var stor förvåning. Han var en uppskattad medarbetare. Det är klart att vi tar det allvarligt och det är därför han är arbetsbefriad, säger han till TV4Nyheterna.

Partiet har också startat ett uteslutningsärende mot honom. Expo uppger att mannen har kopplingar till den rasideologiska organisationen Det fria Sverige (DFS), där han så sent som i augusti i år deltog i ett digitalt möte.

SD-tjänstemannen har, enligt Expo, arbetat mycket med projektet Svenska zoner, tillsammans med en person i Alternativ för Sverige. Alternativ för Sverige utgörs bland annat av personer som uteslutits ur Sverigedemokraternas och dess tidigare ungdomsförbund.

Projektet Svenska zoner driver idén om att det pågår ett folkutbyte, att svenskarna snart kommer att vara i minoritet i sitt eget land. Projektet vänder sig till "svenska patrioter" som vill ta kontroll, i lokala "maktherravälden". Det kan handla om föreningar, idrotts- och kulturliv såväl som näringsliv.

Se hela intervjun med Richard Jomshof i spelaren ovan.

Relaterat