Början på sidans innehåll

Tilde

Tilde de Paula Eby möter intressanta gäster för spännande samtal och fina artistframträdanden. Talkshow varje fredag 20.00. Direkt från Junibacken i Stockholm.

Tilde de Paula Eby möter intressanta gäster för spännande samtal och fina artistframträdanden. Talkshow varje fredag 20.00. Direkt från Junibacken i Stockholm.

Mark Levengood om sorgen: Tiden läker inte ett skit

2021-07-091 min 2 sek

Författaren tar upp tungt ämne • Sörjer mammans bortgång

Här går strömmen mitt i Tilde de Paulas liveshow

12 min

I live-TV kan vad som helst hända. Och det gjorde det för Tilde de Paula Eby under säsongsfinalen av pratshowen Tilde. Plötsligt gick strömmen och programledaren fick intervjua Stefan Löfven, Carola, Sissela Kyle och David Hellenius i mörker.
- Som ni ser är det supermörkt här inne för elen har gått, säger Tilde de Paula.

Sissela Kyles passning till statsministern

11 min

Skådespelaren Sissela Kyle är akutell med föreställningen ”Etta på listan” - en show som även statsminister Stefan Löfven sett med frun Ulla. Sissela Kyle passade därför på att slänga åt Löfven en passning under besöker hos Tilde de Paula Eby.

Agnes - 24 hours

4 min 27 sek

Agnes framför låten 24 hours i pratprogrammet Tilde.

Jonas Gardell: Vi kan inte slå oss till ro i Sverige

13 min

Det är Pride-vecka och Författaren och komikern Jonas Gardell gästar Tilde de Paula Eby I programmet Tilde.
Jonas Gardells arbete för och engagemang i HBTQ-rörelsen går långt tillbaka och genomsyrar allt från böcker, filmer, krönikor, sångtexter till shower. Ett uppmärksammat exempet på det är showen “Queen of fucking everything”.
Att homosexualitet fortfarande är förbjudet i flera länder i världen får Jonas Gardell att be oss att inte slappna av bara för att situationen ser annorlunda ut här hemma.
– Vi kan inte slå oss till ro här i Sverige. Vi måste kämpa för dem också, sager Jonas Gardell.

Miriam Bryant: Vissa dagar blir det totalstopp

8 min 12 sek

Artisten Miriam Bryant gästar Tilde de Paula Eby i pratprogrammet Tilde och berättar om nya musiken, karriären och utmaningen i att ha en diagnos som påverkar henne på olika sätt.
– Det blir svårare med åren att hantera en diagnos. Vissa dagar blir det totalstopp. Man har svårt att få ihop vardagen, liksom, säger Miriam Bryant.

Miriam Bryant – Tystnar i luren

3 min 41 sek

Artisten Miriam Bryant framför låten ”Tystnar i luren” och ”Ge upp igen” i pratprogrammet Tilde med Tilde de Paula Eby.

Skämtet om Pernilla Wahlgren som fick regissören sparkad

17 min

Artisten Pernilla Wahlgren gör succé med sin ”hybris”-show som gått flera säsonger. Med i showen är också Edward af Sillén, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Kim Sulocki som alla gästade Tilde de Paula Eby i pratshowen Tilde.

Lasse Hallströms UFO-intresse: "Finns någonting där uppe"

10 min 14 sek

Regissören Lasse Hallström är aktuell med filmen ”Hilma” som handlar om Hilma af Klint. Dottern Tova Hallström och Lena Olin spelar Hilma af Klint i olika stadier i livet. Lasse Hallström och Tova Hallström gästar Tilde de Paula Eby i programmet Tilde och berättar om filmen som har premiär 2022 och om sitt andliga intresse.

Tilde de Paula Ebys vigselfråga – i direktsändning

2 min 32 sek

R’n’b-artisten Daniela Rathana var reservsångare för artister som Sabina Ddumba, Kent, Seinabo Sey och Zara Larsson. Under 2020 tog hon klivet ut som soloartist och släppte EP:n Halva vägen fri. I Tilde de Paula Ebys program Tilde berättar hon om musikresan och vad som väntar härnäst.

Den här gästen ser Tilde mest fram emot: ”Hjärtskärande”

3 min 24 sek

Det är dags för det program nummer två av Tilde de Paula Ebys program Tilde. Där gästar Lasse och Tora Hallström, Camilla Läckberg, artisten Daniela Rathana och Anna-Klara Asplund, mamma till Johan Asplund som försvann när han var 11 år gammal.

Darin - Can't stay away

3 min 1 sek

Artisten Darin Zanyar framför nya låten Can't stay away i pratprogrammet Tilde med Tilde de Paula Eby.

Best of Tilde

1 min 19 sek

Här är några höjdpunkter ur första säsongen av Tilde med Tilde de Paula Eby.

Peter Jöbacks barnkrav: ”Måste städa upp först”

11 min

Peter Jöback firar 40 år som artist och 50 år på jorden med ny låt, memoarer i höst och pris av kungen senare i sommar. I pratprogrammet Tilde pratar han om sin svåra barndom, om övergreppen han utsattes för och berättar vem som fanns där för honom när det var svårt.
Och insikten om vad som hänt och känslan av att ta ansvar över sitt liv tog Peter Jöback med sig när han började längta efter egna barn.