Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Igår 22:57

Skottlossning mot bostad – stor polisinsats

Polisen är på plats i Uppsala efter en skottlossning mot en fastighet under tisdagskvällen.

– Vid 21.52 fick vi larm om smällar i ett område som heter Stenhagen. Vi konstaterar att det skjutits där. Skott har avlossats mot en fastighet där det bor människor, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TV4 Nyheterna.

Ingen har skadats i skjutningen, uppger polisen. Det pågår just nu en stor polisinsats och man har ännu ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi har en ansenlig resurs på plats. Det vi gör nu är att vi spärrar av fastigheten och kommer genomföra en teknisk undersökning för att fastställa vad som hänt, säger Pelle Vamstad.

Polisen arbetar bland annat med att söka efter eventuella spår och fynd på platsen.

– Vi kommer också att höra eventuella vittnen. Det kommer också genomföras dörrknackning i området, säger Pelle Vamstad.

Läs mer

Igår 22:36

Högt svenskt förtroende för Nato

Svenskarna har högt förtroende för Nato, trots att Sverige ännu inte gått med i försvarsalliansen. Över hälften av svenskarna (52 procent) har högt eller mycket högt förtroende för Nato, enligt den senaste Som-undersökningen från Göteborgs universitet.

Det rapporterar TT.

Förtroendet för Nato är en ny punkt. Att 52 procent har stort eller mycket stort förtroende för Nato är något som kommer att vara väldigt intressant att jämföra med nästa år, säger Felicia Robertson, som är doktorand vid Göteborgs universitet.

Stödet för ett svenskt Nato-medlemskap är också högt.

Läs mer

Igår 22:02

Frankrikes premiärminister bjuder in facket till samtal

Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne har bjudit in ledarna för landets missnöjda fackförbund till samtal nästa vecka, skriver France24 och hänvisar till nyhetsbyrån AFP.

Samtalen ska hållas på måndag och tisdag. Beskedet kommer efter de stora protesterna som präglat landet den senaste tiden.

Totalt ska åtta fackliga ledare ha blivit inbjudna av Elisabeth Borne.

Läs mer
Senaste dygnet

Banker grundlurade – hundratals miljoner utlånade på falska grunder

”Mycket systematiskt och avancerat” • Bedragarna raggade kunder i ryska visumkön

Flera svenska storbanker har blivit grundlurade – i flera år. Hundratals bolånekunder i Stockholm har lyckats få bolån med hjälp av förfalskade handlingar. Lågavlönade personer som går på a-kassa har friserats till välavlönade arbetsledare på byggarbetsplatser.

Handelsbanken och Danske bank tillhör de som är bland de värst drabbade.

– Tillvägagångssättet här har varit mycket systematiskt och avancerat, säger Linus Fugl, chef för bedrägeribekämpning vid Danske bank.

– Det har också inneburit att det har varit ganska svårt att upptäcka, fortsätter han.

Bedragarna som har agerat mellanhand mellan kund och bank har raggat kunder bland annat i visumkön, på ryska ambassaden. Enligt Ekobrottsmyndigheten har flera hundra kunder i Stockholm lyckats få lån med hjälp av bedragarnas förfalskade löneavier och kontoutdrag.

Åtal väntas komma senast på fredag.

I spelaren ovan: Bedrägeribekämpningsexperten analyserar de falska dokumenten