Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer

Idag 19:14

Man döms till livstids fängelse efter tortyrmord

En man i 50-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en man i 35-årsåldern i Sundsvall förra våren. Det rapporterar SVT Västernorrland.

Enligt domen betecknas mordet som brutalt med tortyrliknande inslag. Fyra knivar, en sax och en potatisskalare användes och mordet tros ha varit mycket utdraget.

Männen var bekanta med varandra.

Läs mer
Senaste dygnet

Bagarnas vädjan: Locket på för semmeltester

”Många bagerier kan välta om de hamnar sist”

Efter pandemi och råvaru- och energikris går många bagerier på knäna. När då ett till synes harmlöst fenomen som tidningarnas semmeltest dyker upp så här års, kan det vara förödande för dem som inte hamnar på toppen.

Ett dåligt betyg kan betyda halverade intäkter, enligt flera konditorier och bagerier som vädjar om att man slutar med testerna.

– Jag tror att man kanske överreagerar lite grann i det tuffa läge som man är i och att testerna snarare tillför branschen pengar, säger Herman Nicolic chefredaktör på Hallandsposten.

Hör Nelli Amnebjer vd för Solhaga Stenugnsbageri i spelaren ovan

Andreas åt 128 semlor – rasade i vikt

Andreas åt 128 semlor – rasade i vikt