Trumps ödesbesked – lämnar över makten

”Jag har alltid sagt att vi skulle fortsätta vår kamp”

Efter ett uppehåll och en belägring kunde den amerikanska kongressen på måndagsmorgonen, svensk tid, godkänna Joe Biden som USA:s 46 president. I och med att kongressen, med vicepresident Mike Pence i spetsen, nu antagit Joe Biden officiellt grusas Donlad Trumps planer att kunna hålla kvar vid makten efter den 20 januari.

Vid 10-tiden på måndagen lämnade Donald Trump sitt första uttalandet efter valet kring hur överlämnandet av makten i slutet av januari ska gå till.

– Trots att jag inte instämmer med valresultatet, och fakta stödjer mig, kommer det ändå att ske en ordnad övergång den 20 januari

– Jag har alltid sagt att vi skulle fortsätta vår kamp för att se till att endast lagliga röster räknades. Även om detta innebär slutet på den största första mandatperioden i presidenthistorien, är det bara början på vår kamp att ”make America great again."

Följ vår livesändning i spelaren ovan.

Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Program från TV4