Början på sidans innehåll

Leif GW Persson

Leif Gustav Willy Persson, mest känd som Leif GW Persson, är en svensk kriminolog och författare. Han syns regelbundet i Nyhetsmorgon, GW:s mord och Brottsjournalen.

Leif Gustav Willy Persson, mest känd som Leif GW Persson, är en svensk kriminolog och författare. Han syns regelbundet i Nyhetsmorgon, GW:s mord och Brottsjournalen.

GW: ”Maffian blir människors ersättning för en svag stat”

2021-01-1711 min

En gigantisk rättegång mot den italienska maffian har inletts.

90 år sedan Al Capone dömdes för skattebrott

2 min 9 sek

I dag är årsdag av när den ökände Maffiabossen Al Capone dömdes till fängelse år 1931. Leif GW Persson berättar om varför han kunde hålla sig undan så länge och vad det var som slutligen fällde honom.

Polisen JO-anmäls för att ha pepparsprejat supportrar – GW: ”Risk att oskyldiga drabbas”

3 min 55 sek

Efter debyt mellan Aik och Djurgården på Friends arena för några veckor sedan använde polisen pepparspray mot flera åskådare. Nu har polisen JO-anmälts av advokaten Marcus Lodin som tagit del av bilder och filmer från händelsen. Leif GW Persson, kriminolog och författare, säger att det är risk att oskyldiga drabbas när polisen använder sig av pepparspray mot en stor samling av människor.

GW om pilbågsdådet: ”Bör vara försiktiga med terroristkopplingar”

5 min 56 sek

Leif GW Persson, kriminolog och författare, kommenterar våldsdådet i Kongsberg i Norge som inträffade tidigare i veckan. En ensamagerande gärningsman gick till attack med pilbåge och dödade fem människor och skadade tre personer.
Enligt GW bör man vara försiktig med att koppla fallet till terrorism.

GW om vargmotståndaren som får tillbaka sina vapen

4 min 16 sek

Mannen åtalades för grovt jaktbrott men friades. Nu får han tillbaka sina elva jaktvapen efter att ha överklagat till Högsta förvaltningsdomstolen. GW kommenterar utredningen och spekulerar i hur många miljoner han tror att utredningen har kostat och som sedan gick till åtal. Ett åtal som sedan lades ner.