Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:26

Pirater har tagit sig ombord på danskt fartyg

Pirater lyckades ta sig ombord på ett danskt fartyg med 16 personer i besättningen i Guineabukten under tisdagen, rapporterar AFP.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer
Senaste dygnet

Klippet som chockar USA: Släpas ut ur bilen – misshandlas till döds

Fem poliser åtalade efter Tyre Nichols död • Fruktar kravaller • Sista orden: ”Mamma, mamma, mamma”

Tyre Nichols dog av skador han tros ha fått när han greps av polis tidigare i år i Memphis i USA. Nu släpps bilder som visar gripandet, och polisen fruktar kravaller när de sprids.

Filmen, som släpptes på fredagskvällen lokal tid, visar enligt nyhetsbyrån AP, hur den 29-årige Tyre Nichols ropar efter sin mamma när han hålls fast och misshandlas av poliserna i tre minuter. Poliserna sparkar honom bland annat i ansiktet upprepade gånger.

Poliserna stoppade och grep Nichols för vårdslöshet i trafik. Efter en konfrontation springer han iväg och grips först efter en jakt. Han får flera brutala slag av de fem inblandade poliserna på platsen. Händelsen spelades in av polisens kroppskameror.

Tre dagar senare dör Tyre Nichols på sjukhus, efter att ha klagat över andnöd.

De fem poliserna har fått sparken och står nu åtalade för bland annat dråp, grov misshandel och kidnappning.

President Biden manar till lugn

Efter att videon släppts på fredagskvällen har människor samlats i bland annat Washington och Memphis för att protestera mot polisvåldet.

I Memphis skanderade demonstranterna: "Säg hans namn! Tyre Nichols!" och flera dussin personer blockerade en tungt trafikerad bro över Mississippifloden.

President Joe Biden har gått ut och manat till lugn, vilket också lokala ledare och polis har gjort.

Se delar av filmen från dödsmisshandeln i spelaren ovan.

TV4 Nyheterna, TT

Kvarnkullen: ”Har fått stora delar av USA att bli illamående”

Kvarnkullen: ”Har fått stora delar av USA att bli illamående”

Fem poliser åtalas för dråp, misshandel och kidnappning

Fem poliser åtalas för dråp, misshandel och kidnappning