Svenska toppdomare undanhöll miljonbelopp för Skatteverket

Domarbasen Stefan Johannesson, samt kollegorna Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i flera år undvikit att betala skatt på ersättning från Uefa, avslöjar Fotbollskanalen.
Totalt rör det sig om ett miljonbelopp som trion valt att inte redovisa för Skatteverket - förrän alldeles nyligen.

Tre av svensk fotbolls största domarnamn: Stefan Johannesson, Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i efterhand begärt omprövning av sina deklarerade inkomster hos Skatteverket. Det rör sig om Uefa-ersättning från flera år bakåt i tiden som de för några månader sedan plötsligt valde att redovisa för myndigheten. 

Nu har Skatteverket fattat beslut om att ta upp de tre domarnas inkomster för de berörda åren med totalt 1,3 miljoner kronor. Det framgår av handlingar från myndigheten som Fotbollskanalen tagit del av. Sammanlagt har de tre domarna valt att inte redovisa ersättning från Uefa på omkring en och en halv miljon kronor, fram till nyligen.

Det var i december i fjol som frågan om hur svenska domare deklarerar för Uefa-ersättning kom upp på tapeten. I förundersökningen rörande den elitdomare som av hovrätten dömts till fyra års fängelse för grova ekonomiska brott framkom att domaren inte deklarerat för pengar som han fått från Uefa för internationella uppdrag. Det avslöjade Aftonbladet den 15 december, och frågan om det finns fler svenska domare som gjort likadant väcktes. Ersättning från Uefa måste nämligen domarna själva redovisa för Skatteverket.

Skatteverket uppger för Fotbollskanalen att man valt att inte polisanmäla domarna. Anledningen? Myndigheten gör bedömningen att det här handlar om "självrättelser". Därmed behöver domarna bara betala in den extra skatt som Skatteverket nu beslutat att de är skyldiga att betala. Hur mycket pengar det rör sig om är dock oklart. De uppgifterna är inte offentliga.

Se hela inslaget i spelaren ovan.Växjö avgjorde i sudden

Växjö har kopplat greppet om finalserien mot Rögle efter seger även i den andra matchen. Den här gången krävdes det dock förlängning.

Djurgården imponerade i toppmötet

Djurgården imponerade stort i toppmötet mot Malmö. Nicklas Bärkroth låg bakom allt i 3-1 segern och Stockholmslaget är fortsatt obesegrat.

Larsson hjälte mot Elfsborg

Sebastian Larsson som gjorde sin 100:e tävlingsmatch i AIK-tröjan - blev matchhjälte när Elfsborg besegrades med 1-0 i allsvenskan på söndagskvällen.


Falun är svensk mästare i innebandy

Det blev Falun som fick lyfta SM-pokalen efter att ha vänt finalen mot Storvreta. Dalalaget vann med 5-3 och vann därmed sitt sjätte SM-guld.

Ibrahimovic tillbaka när Milan vann

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Milans startelva på lördagskvällen. Men den svenske superstjärnan blev mållös när Milan besegrade Benevento med 2-0.

Sverige har sin EM-bas på hemmaplan

Sverige kommer att ha sin EM-bas i Göteborg. Efter att Sveriges spelplatser i sommarens EM-slutspel flyttats från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg så byter nu det svenska landslaget plats att utgå ifrån.

Rögle klart för historisk SM-final

Rögle vann den avgörande semifinalen hemma mot Skellefteå. Skåningarna vann med klara 4-0 och ställs mot Växjö i finalen - som är den första i klubbens historia.

Flera regioner går emot FHM – stoppar ungdomsmatcher

Under onsdagen gav folkhälsomyndigheten grönt ljus för barn och ungdomar att spela matcher. Men bara ett dygn senare väljer flera regioner att gå emot rekommendationerna och ungdomarna får vänta ytterligare på att spela matcher.

AIK starkast i derbyt

I säsongens första allsvenska Stockholms-derby tog AIK en meriterande seger hemma mot Hammarby.

Fördel Växjö efter grisig match

Det är fördel Växjö i semifinalserien mot Örebro efter vinst i söndagens grisiga match. Marcus Sylvegård styrde in segermålet 1-0 redan i den första perioden.

Rögle en seger från historisk final

Rögle är fortsatt obesegrat i SM-slutspelet efter en ny seger mot Skellefteå. Skåningarna har nu 2-0 i semifinalserien och kan nu avgöra på bortais och ta sig till den första SM-finalen i klubbens historia.

Mammor i Skara stöttar Olsson

För två veckor sen valde Skurus poängdrottning Ulrika Olsson att bryta med sin klubb - mitt under slut-spelet. Och det efter att hon känt sig åldersdiskriminerad i en kontraktsförhandling med Skuru. Och nu får hon stöd från rivalen.