Extern länk
Början på sidans innehåll

Hela Sverige bakar

Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.Tolv härliga amatörbagare tävlar om titeln Sveriges bästa hemmabagare.

Hela Sverige bakar firar 10-års jubileum – här är årets deltagare

Tolv nya hemmabagare gör upp om vinsten i 10-årsjubileumet av Hela Sverige bakar. En spännande säsong väntar fylld av nya bekantskaper – och väldigt kära återseenden.

För att fira årets jubileum, bjuder programledarduon Tina Nordström och Johan Östling, in tidigare vinnare för att dela med sig av vad som krävs för att vinna titel Årets bästa hemmabagare 2021 – och om hur livet kan förändras för den som gör det. Förutom den eftertraktade titeln ligger även ett eget bakbokskontrakt i potten för den som går segrande ur årets kamp.

Nostalgisk tillbakablick

I första avsnitten blir det en nostalgisk tillbakablick när deltagarna ska baka en prinsesstårta, något som gjordes i det allra första avsnittet för tio år sedan. Tårtorna bedöms av de hårda, men rättvisa domarna Elisabeth Johansson och Johan Sörberg.

– I år får vi se ett nytt gäng duktiga hemmabagare från Sveriges alla hörn som verkligen vågar ta ut svängarna och visa oss domare vad de går för i köket! Vi får se kreativitet och nyskapande, men framförallt en massa bakglädje, säger Johan Sörberg.

Hyllning till Birgitta Rasmusson

Säsongens första tekniska utmaning blir en känslosam hyllning till kakornas drottning Birgitta Rasmusson när hennes klassiska toscabakelse ska bakas, en utmaning som visar sig vara svårare än många väntat sig.

– Det känns fint att få hedra Birgitta som varit en så viktig del av det här programmet under alla år. Under 45 minuter får vi se deltagarna svettas i köken för att försöka uppnå ett rasande elegant resultat, precis så som Birgitta hade velat ha det, säger Tina Nordström.


Här är årets hemmabagare:

Fredrika Hartzell

27 år, Produktionsledare, Stockholm

Beate Baranovska

27 år, Röntgensjuksköterska, Värnamo

Amanda Svensson

25 år, Student, Helsingborg

Nancy Gül

27 år, Skolkurator, Skövde

Andréa Ask

24 år, Operatör, Södra Vi

Stephanie Johansson

28 år, Privatrådgivare, Torup

Dennis Larsson

31 år, Processtekniker, Uppsala

Simon Hallin

38 år, Produktchef, Stockholm

Marlen Österman

46 år, Förbättningsledare, Göteborg

Amadeus Dahlgren

25 år, Musikalartist, Mölnlycke

Jennie Sterner

52 år, Egenföretagare, Arboga

Markus Dahlberg

41 år, Projektledare, Södertälje


Tionde säsongen av Hela Sverige bakar startar onsdagen den 22 september 21.00 på TV4 och TV4 Play.