Barnen stals – och adopterades till Sverige

”Vi har sår som behöver läkas” • Jenny Wirgart stals från sin chilenska mamma

Barn har blivit bortadopterade till Sverige mot sina biologiska föräldrars vilja. Jenny Wirgart fick veta som vuxen att hon var ett av de barn som blev bortförd illegalt från Chile.

– Jag har försökt hantera hela livet att jag var oönskad, nu skulle jag hantera det här också, säger Jenny Wirgart i klippet.

Jenny är en av många som söker upprättelse och fakta om vad som verkligen hände.

–Vi har stått ensamma i det här väldigt länge, förklarar hon.

Se Jenny berätta om adoptionen i spelaren ovan.

Familjen Hedlund-Al Fakir testar årets glassar

Årets tyngsta uppdrag är väl ändå att vara testpanel för vårens nyheter i glassdiskarna. Och detta utfördes med stor förtjusning av familjen Hedlund-Al Fakir. Vilka som smakar bäst? Kika in på inslaget.

Carro besöker en hönsgård ”Det här är KBT för mig”

Det har blivit allt vanligare att skaffa höns, även om man är storstadsbo, berättar vår flygande reporter Carolin Björnerhag som besöker en hönsgård i Hjorthagen. Det går utmärkt att ha hönor i stan, berättar en av hönsskötarna Kerstin Marselius som varit med från start för 25 år sedan. Karin Foureaux som vuxit upp med hönor och färska ägg berättar hur bra det är för barn i stan att umgås med djur.

Maria testar nageltrenden Swirl

Nagelstylisten Frida Selkirk visar hur lätt det är att lägga snirkliga mönster och Funky French på sina naglar. Här visas också vårens trendfärger.

Bröderna Norén: ”Amerika är vår tids Jerusalem”

Det finns en fara i att drömma – man riskerar att gå miste om verkligheten, samtidigt som drömmarna leder oss framåt. Musikerna Viktor och Gustaf Norén berättar om sin syn på drömmar i allmänhet, och om Amerika i synnerhet.

Här lockas sjukvårdspersonal med glass och fiskekort

Bräcke kommun testar en annorlunda metod för att få vårdpersonal under sommarperioden i år. Där lockar man med förmåner som gratis boende, glass, hårklippning och fiskekort. Målet är att slippa betala dyra bemanningssjuksköterskor.
Emelie Wennstig, chef för hälso- och sjukvårdspersonal Bräcke: ”Vi försöker tänka nytt och annorlunda”.

Fredrik Nylén bjuder på bullfest

Fredrik "Fika-Fredrik" Nylén bjuder på vaniljbullar på två vis. Och det är lättare än man kan tro, säger han. En utmärkt syssla på en söndag är det i alla fall.
Här får du fina tips på allt från deg till att snurra färdig bulle.
Receptet hittar du på Köket.se