Extern länk
Början på sidans innehåll

Maria Wern

Maria Wern

Svensk kriminalserie med Eva Röse om Maria Wern, en skicklig polis på Gotland. Maria har en förmåga att se bortom det uppenbara och kämpar envist för att lösa varje fall som hamnar på hennes bord. Serien är baserad på Anna Janssons karaktärer.Svensk kriminalserie med Eva Röse om Maria Wern, en skicklig polis ...

Ny säsong av Maria Wern – premiär på TV4 4 maj

PROGRAMINFORMATION
Tittarsuccén Maria Wern är i vår tillbaka med en ny säsong på TV4 och C More. I säsong 8 får Maria Wern (Eva Röse) med kollegor ta sig an fyra nya fall som skett på Gotland. Denna gång utreds en explosion under en militärövning, mord bland ungdomsgäng, brutala rån under travveckan i Visby och en försvunnen dement man med hagelgevär.

– Jag är så oerhört stolt över att titulera mig medskapande och exekutiv producent för denna säsong av Maria Wern. Att skapa historierna från grunden och se sina karaktärer ta form är en dröm jag haft länge. Det har varit otroligt lärorikt att samarbeta med författarna och ta vår serie till ännu en ny nivå. Det känns också mäktigt att äntligen kunna bjuda våra hängivna tittare en ny säsong – jag har fått frågan konstant i två år nu… Och här är den. Varsågoda!, säger Eva Röse.

Serien utspelar sig på Gotland och är baserad på karaktärerna från Anna Janssons deckarromaner. Eva Röse spelar huvudrollen som Maria Wern och hennes kollegor av Erik Johansson, Allan Svensson, Samuel Astor Åström och Peter Perski. Till gruppen ansluter också nya kollegan Sasha Raufi (Lola Zackow). Bland gästskådespelare syns denna säsong bland andra Maja Rung, Hanna Ardéhn, Peshang Rad, Sten Ljunggren och Eva Fritjofson.

Huvudförfattare för Maria Wern säsong 8 är Inger Scharis. Regi av Lisa Ohlin och Johan Lundin. Maria Wern produceras av Johanna Wennerberg på Warner Bros i samproduktion med ARD Degeto, i samarbete med Cologne Film på beställning av C More och TV4. Exekutiv producent på C More och TV4 är Elin Kvist och Petra Ahlin.

Maria Wern säsong 8 har premiär på C More måndag 19 april och på TV4 och TV4 Play tisdag 4 maj.

Se tidigare säsonger av Maria Wern på TV4 Play.