Tegnells glasklara besked till Sveriges föräldrar

I helgen är det halloween, en av barnens favorithögtider. Normalt är det fritt fram att gå hus till hus och tigga godis. Men nu sätter statsepidemiolog Anders Tegnell ner foten.

Det blir inget bus eller godis i år. Den ökade smittspridningen har lett till regionala restriktioner på flera håll. På torsdagen meddelade Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell att det rådande läget kräver en större försiktighet. Och att det då inte passar sig att hälsa på grannar i stor utsträckning.

– Nu är det väldigt tydligt att vi är i en situation där man inte ska ha en massa kontakter utanför familjen, det får bli en ”trick or treat in the family” i år, säger han.

Relaterat


JUST NU: Så är FHM:s nya råd inför jul

Folkhälsomyndigheten föreslår nu samma regler i hela landet för att stoppa smittspridningen. Tonen skärps och större vikt läggs vid allas personliga ansvar.

Coronasäker julafton med nya tomteskägget

- Steffo, du ser ut som en alpacka!
Ansiktsmasken har varit ett hett ämne sedan pandemin bröt ut. Mannen bakom den här tomtemasken med munskydd är en initiativrik chef för en stor butikskedja, Christoffer Dymling. Han berättar här om hur han kom på idén.
- Pandemin har fått mig att bli mycket mer peppad på julen, jag peppar dottern att snart kommer tomten så jag kommer behöva tomta själv.
När Steffo testar masken i studion brister det för kollegan Jenny.

Program från TV4