Lördagar 20.00

Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Deltagarna i Så mycket bättre 2020

Det blir en ny sommar på Gotland och vi kan nu stolt berätta vilka tolv artister som är redo för inspelningen av Så mycket bättre 2020!

Precis som förra året kommer säsongen gästas både av artister som återvänder och helt nya artistbesökare på Grå Gåsen. Vi kan nu stolt avslöja vilka tolv artister som står redo att förgylla inspelningen i sommar med nya tolkningar, oförglömliga möten och kära återseenden.

Helen Sjöholm
Sveriges största musikaldrottning som slog igenom stort med rollen som Kristina i musikalen Kristina från Duvemåla 1995. Hennes musikalkarriär har fortsatt med den kvinnliga huvudrollen i den svenska versionen av musikalen Chess 2002, för vilken hon tilldelades Guldmasken samma år. Hon har även medverkat i Rhapsody in Rock, turnén Speldosa med Björn Skifs, samt uppsättningarna Spelman på taket och Les Miserables. Helen fick även stort ett stort genomslag 2004 i rollen som Gabriella i Kay Pollaks hyllade film "Så som i himmelen", där hon sjöng ledmotivet "Gabriellas sång" som låg 68 veckor på Svensktoppen. Nu är hon redo att förgylla Så mycket bättre med vackra och spännande tolkningar - det ser vi mycket fram emot!

Lisa Nilsson En av våra mest folkkära och älskade sångröster på den svenska artisthimlen, som fick sitt stora genombrott med sitt tredje album Himlen runt hörnet 1992. Lisa Nilsson medverkade i den sjätte säsongen av Så mycket bättre 2015, och nu är hon redo att återvända för att ge oss fler fantastiska tolkningar.

Markus Krunegård
Den tidigare sångaren i popbandet Laakso, som 2008 släppte sitt soloalbum Markusevangeliet, vars första singel Jag är en vampyr kom på femteplats på Trackslistans årslista för 2008. Sedan dess har han gett oss fler otaliga hits och magiska duettsamarbeten med bland annat Annika Norlin och Andreas Kleerup. Detta blir Markus Krunegårds första medverkan i Så mycket bättre.

Plura Jonsson
Eldkvarn-sångaren och älskad programledare för egna matlagningsprogram som även skrivit låtar till bland annat Sven-Ingvars, Totta Näslund, Magnus Johansson och Jerry Williams. Plura medverkade i den numera legendariska första säsongen av Så mycket bättre 2010.

Tommy Körberg
Sedan han slog igenom med "Judy min vän" i Melodifestivalen 1969 har Tommy Körberg blivit en av våra mest folkkära sångare, skådespelare och musikalartister. Sound of music, Chess, Les Misérables, filmen Ronja Rövardotter och Melodifestivalvinnaren Stad i ljus - listan kan göras lång över Körbergs meriter. Nu kan han även lägga till medverkan i Så mycket bättre 2020 på listan.

Jakob Hellman
Han slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Låtar som ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska. Myterna kring Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. När ”… och stora havet” 2019 firade 30 år firades det med en stor turné och Hellman presenterade också en rad nyskrivna låtar. Jakob Hellman är tillbaka på riktigt - och nu är det dags för hans debut i Så mycket bättre!

Lili & Susie
Systrarna och popduon som var före både Icona Pop och Say Lou Lou med stora framgångar på de svenska hitlistorna. 1987 slog Lili & Susie igenom på allvar med singeln "Oh Mama" som blev etta på svenska topplistan. Den spelades även flitigt på klubbar både i Europa och USA. Albumet "Dance Romance" gavs ut och även "Bara Du Och Jag", "Tokyo" och "Samma Tid, Samma Plats" släpptes som singlar. Det är över tjugo år sedan vi fick nytt material från denna svenska superduo, så det ska bli enormt spännande och kul att få höra ny musik i form av Så mycket bättre-tolkningar från systrarna.

Silvana Imam
Rapundret som skivdebuterade 2013 med albumet Rekviem och även har nått stora framgångar med albumet Naturkraft som släpptes tre år senare. Med starka låttexter och explosiv scennärvaro har Imam blivit en av våra största namn på den svenska rapscenen. Utmärkelserna är många: "Årets textförfattare" på Musikförläggarnas pris 2015, samma år utnämnd Årets Homo på QX Gaygalan. 2016 vann hon P3 Guldgalans pris Guldmicken, vilket delas ut till årets bästa liveakt och samma år fick hon även en Grammis för årets artist. Nu är hon redo för Så mycket bättre 2020!

Newkid
Newkid har sedan återkomsten till musikscenen 2017 snabbt klättrat till toppen av R&B-täppan – sex singelsläpp, två EP:s och ett album har hunnits med och tillsammans ådragit sig över 35 miljoner streams på Spotify. Newkid gör krispig pop-R&B och har omnämnts som ”den starkast lysande stjärnan på den genrehimlen”. I september 2019 släpptes singeln ”Mi Amor” och mot slutet av 2019 hade Newkid, eller Alex Ferrer,  gjort över 40 turnéstopp landet över med sin platta ”SS/AW18”. Nu är det dags att göra ett stopp även på Gotland och joina årets Så mycket bättre-ensemble!

Loreen
Loreen slog igenom med sin vinst i Eurovision Song Contest 2012. Vinnarlåten "Euphoria" blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder. Samma år kom även kritikerrosade debutalbumet ”Heal” med singlarna "My Heart is Refusing Me" och "Crying Out Your Name” och sedan dess har hon turnerat Europa runt med korta mellanlandningar i studion. Nu är det dags för Loreen att för första gången förgylla Så mycket bättre med sin fantastiska röst.

Benjamin Ingrosso
Wahlgren-sonen och vinnaren av Melodifestivalen 2018 med låten "Dance you off" som tagit musik-Sverige med storm de senaste åren, genom sin oerhörda fingertoppskänsla för låtskrivande och solklara shower. Detta blir Benjamins första medverkan i Så mycket bättre.

Ana Diaz
Grammisnominerad artist, låtskrivare, kompositör och musikproducent. Diaz har samarbetat med och skrivit låtar till utländska artister som Britney Spears, One Direction, Wyclef Jean, David Guetta, Jennifer Lopez, och svenska artister som Andreas Kleerup, Loreen, Agnes, Zara Larsson, Sabina Ddumba, Daniel Adams-Ray, Petra Marklund, Marcus Price, Oskar Linnros och Petter. Från sin egna artistkarriär har hon bland annat gett oss fina hits på svenska som "Starkare" och "Det var du". Detta blir Anas första besök på Gotland och Så mycket bättre.

Vem som ska tolka vilken låt är en överraskning i varje program, och ingen av artisterna har en egen dag. Trion PluraAna Diaz och Markus Krunegård kommer att vara med under alla dagar.

Så mycket bättre kommer spelas in under sommaren 2020 och sänds i TV4 och TV4 Play under hösten 2020. Programmet produceras av Mastiff.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.

Lisa Nilsson - Lycklig

Lisa Nilsson tolkar Benjamin Ingrosso - Happiness i Så mycket bättre 2020.

Lisa Nilsson - 100

Lisa Nilsson tolkar Ana Diaz - 100 i Så mycket bättre 2020.

Så mycket bättre 2020 - säsongspremiär 24 oktober

Tjuvkika på Så mycket bättre 2020! Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga. Det bjuds på såväl tårar som skratt samt välkända hits i nya spännande tappningar.

Tove Styrke ansluter till Så mycket bättre 2020

Utöver de tolv artister vi redan bekräftat ska vara med i kommande säsong kan vi nu stolt lägga till ännu en enastående artist på listan över årets ensemble - den norrländska superstjärnan Tove Styrke.