Början på sidans innehåll
Nyhetstema

Coronavaccinet

Här hittar du senaste nytt om de nya vaccin som utvecklas mot coronaviruset.

Här hittar du senaste nytt om de nya vaccin som utvecklas mot coronaviruset.

Här blir Brian, 82, historisk: ”Det kändes inte alls – lysande”

2021-01-0459 sek

Först i Storbritannien att få Astra-sprutan: ”Betyder allt för mig!”

Vaccinationsforskaren: ”Svenskarna är mer försiktiga än engelsmännen”

6 min 18 sek

Den 29 september släppte vi på alla restriktioner i Sverige, folk får nu besöka sportarenor och konserthallar, och det mesta har återgått till normalläge. Många trodde att smittan skulle öka, men så har det inte blivit hittills i alla fall, säger Matti Sällberg, vaccinforskare på Karolinska. Här ger Sällberg en lägesrapport kring smittspridningen tre veckor efter öppningen och menar att det fortfarande ser ganska bra ut i Sverige tros att vi har liknande vaccintäckning som Storbritannien.

Här är Modernavaccinets biverkningar hos unga – ”Bör vara medveten”

4 min 57 sek

Modernas coronavaccin har stoppats för personer födda 1991 och yngre - eftersom det finns risk för olika inflammationer i hjärtat. Även om de biverkningarna är ovanliga är en del oroliga för andra biverkningar. Veronica Arthursson från Läkemedelsverket reder ut vilka dessa är och hur orolig man behöver vara.

Studie: Vaccinkombination kan ge starkare skydd

31 sek

En kombination av olika vaccin kan ge bättre skydd än två doser av samma sort. Det visar en ny studie från Umeå Universitet. Studien kan få stor betydelse för världens fattigare länder som inte har samma möjlighet att välja mellan dom olika vaccinsorter som erbjuds på marknaden.

WHO: Onödigt att Sverige pausar Modernas vaccin för unga

27 sek

Världshälsoorganisationen, WHO, anser att det är onödigt att Sverige pausar Modernas vaccin för personer som är födda 1991 och senare. Pausen infördes sedan preliminära svenska och nordiska analyser pekat på samband mellan vaccinet och ökad risk för inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck.