Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Här är glasögonen du ska bära i höst

Höstens trender och vanligaste misstagen

Uppdaterad: Publicerad:

Från nödvändigt hjälpmedel till självklar modeaccessoar, glasögonen tar allt större plats i vår garderob. Glasögonexperten Åsa Aldén menar att vi svenskar har varit dåliga på att se glasögon som en accessoar, men att det har förändrats under de senaste åren. Nu är det vanligare att vi köper fler par glasögon som används vid olika tillfällen.

Detta är höstens trender

Åsa Aldén menar att retrotrenden är stark, där vi framförallt ser tydliga influenser från 1970- och 90-talet. Glasögonen är också mindre nu och ska gärna hamna lite längre ner på näsan.

Vanligaste misstagen vid glasögonköp

Det allra viktigaste är att man inte väljer en båge, bara för att den är trendig. Man ska alltid fokusera på sina egna förutsättningar. Har man ett lite fyrkantigt ansikte kanske man exempelvis inte ska välja en fyrkantig båge. Många väljer en båge som sitter fel i ansiktet- som en båge som sitter lite för lågt, vilket gör att den kapar ansiktet.
– Har du en båge som sitter lite högre lyfter det ögat och man ser piggare ut. Ögat ska även vara centrerat - det är bra att tänka på, menar Åsa Aldén.

Hör mer i spelaren ovan.

Relaterat
Glasögonexpertens guide till de perfekta bågarna: ”Ska sitta bra över näsan”

Glasögonexpertens guide till de perfekta bågarna: ”Ska sitta bra över näsan”