Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer

Idag 19:14

Man döms till livstids fängelse efter tortyrmord

En man i 50-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en man i 35-årsåldern i Sundsvall förra våren. Det rapporterar SVT Västernorrland.

Enligt domen betecknas mordet som brutalt med tortyrliknande inslag. Fyra knivar, en sax och en potatisskalare användes och mordet tros ha varit mycket utdraget.

Männen var bekanta med varandra.

Läs mer

Idag 18:50

Tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala igång efter stopp

Det var under tisdagskvällen stopp och stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala på grund av ett stillastående tåg som hade fordonsfel. Vid 18.30-tiden rullade trafiken som vanligt, men med stora förseningar.

Stationer som påverkas av stoppet är bland andra Sundsvall, Gävle, Stockholm och Linköping.

Läs mer
Senaste dygnet

USA varnar för terrorattacker i Sverige: Undvik dessa platser

Risk för hämndåd • Säpo: ”En problematisk situation – kan vara hotdrivande”

Amerikanska myndigheter varnar för att det finns risk för ett terrorattentat i Sverige.

På sin hemsida skriver den amerikanska ambassaden i Sverige att man bör hålla låg profil och undvika folksamlingar. Ambassaden varnar sina medborgare specifikt för att ambassader, kyrkor och andra religiösa rum i Sverige kan bli möjliga måltavlor för terrorister.

Säkerhetspolisen, Säpo, har informerats av de amerikanska myndigheterna om deras bedömning av den nya hotbilden.

– Polisen följer naturligtvis händelseutvecklingen i omvärlden och här i Sverige för vi vet att den kan komma och påverka säkerhetsläget, säger Adam Samara, presstalesperson Säkerhetspolisen.

”Problematisk utveckling”

De brittiska myndigheterna kom till en liknande slutsats förra veckan: att det är troligt att någon kommer försöka genomföra ett attentat i Sverige.

– Vi kan konstatera att de senaste veckornas händelser, och då tänker jag specifikt på koranbränningen, Erdogandockan och de reaktioner och protester som har följt, det har lett till en problematisk utveckling och den kan i sig vara hotdrivande, säger Adam Samara.

Efter terrorattentatet på Drottninggatan 2017, då fem personer dödades, höjdes terrorhotnivån i Sverige till 3 av 5. Där ligger den kvar i dag men omprövas löpande.

Se intervjun med Säpo i spelaren ovan.

Terrorforskaren befarar: Ökad risk för terrorbrott i Sverige

Terrorforskaren befarar: Ökad risk för terrorbrott i Sverige

Trots misstankar: Inget planerat dåd mot svenskt konsulat i Turkiet

Trots misstankar: Inget planerat dåd mot svenskt konsulat i Turkiet