Här fångar Pauline den vita älgen på film

Professorn: Därför är en del älgar vita istället för bruna

Pauline van Oord hann filma den vita älgen innan den försvann bland träden i den värmländska skogen och det är framförallt i Värmland som man har störst chans att få en skymt av den ovanliga älgvarianten.

Göran Ericsson, professor vid Sveriges lantbruksuniversitet förklarar hur det kan komma sig och varför en del älgar blir vita istället för bruna.

– Det är ju precis som med blå och bruna ögon hos oss människor. Det finns anlag som är mer dominanta och andra anlag som inte är dominanta, säger Göran Eriksson.

I klippet ovan: Så hjälper människor de vita älgarna att föra vidare anlagen

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.