Oscarsgalan

Glitter och glamour väntar när det blivit dags för Oscarsgalan 2021, där stjärneliten gör upp om de åtråvärda statyetterna som ämnar att hylla årets främsta insatser inom filmbranschen. I år live-rapporterar Pär Lernström, Parisa Amiri och Thomas Ritter hela galan från en studio i Stockholm.

Glitter och glamour väntar när det blivit dags för Oscarsgalan 2021, där stjärneliten gör upp om de åtråvärda statyetterna som ämnar att hylla årets främsta insatser inom filmbranschen. I år live-rapporterar Pär Lernström, Parisa Amiri och Thomas Ritter hela galan från en studio i Stockholm.

Oscarsgalan 2021 - En storsatsning på TV4

PROGRAMINFORMATION
Efter Emmy-galan och Golden Globe är det dags för kronan på verket – Oscarsgalan – som sänds på TV4 den 26 april. I år live-rapporterar Pär Lernström, Parisa Amiri och Thomas Ritter hela galan från en studio i Stockholm.

– Årets höjdpunkt! Äntligen dags för vår mest prestigefyllda filmgala för att hedra otroliga insatser, såsom Frances McDormand i Nomadland och explosiva ”Judas and the Black Messiah” med Daniel Kaluuya. Det blir hög puls hela natten med Hollywoods största namn, skrällar, emotionella tacktal, kontroverser, en och annan förlorare. Jag räknar ISKALLT med att svenska folket ser fram emot detta lika mycket som jag gör, säger Parisa Amiri.

TV4 Play har tidigare i år sänt Emmy-galan och Golden Globe och nu är det dags för Oscarsgalan, som sänds live på TV4 på TV4 Play. Galan år även att se i efterhand. Kvällen till ära sänder Pär Lernström, Parisa Amiri och Thomas Ritter live från Stockholm där de kommenterar årets gäster, de nominerade och galans vinnare.

– Det känns fantastiskt kul att TV4 kan erbjuda världens största galor till våra tittare. Oscarsgalan är den mest prestigefyllda av dem alla och jag vet att många längtar efter att få följa den, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Sändningstider:
Oscarsgalan sänds natten mot måndag 26 april på TV4 och TV4 Play.

TV4 Play-exklusivt:
22:30 - 00:30 Förgala på röda mattan (TV4 Play)
TV4 / TV4 Play
00:20 - 00:30 Införstudio
00:30 - 02:00 Gästerna anländer på röda mattan 2021
02:00 - 05:00 Academy Awards® - Oscarsgalan
05:00 - 06:00 Eftersnack.
05:45 bryter vi TV4-sändningen och lämnar till Nyhetsmorgon. Sista kvarten blir TV4 Play-exklusiv.

I måndagens Efter Fem tar Tilde de Paula över stafettpinnen och tar med Oscarsgalan in i Efter Fem-studion.

Anthony Hopkins vinner Bästa manliga huvudroll för sin roll i "The Father"

Joaquin Phoenix presenterar priset för Bästa manliga huvudroll på Oscarsgalan 2021 och vinner gör Anthony Hopkins för sin roll i "The Father". Nominerade i kategorin var också Riz Ahmed för sin roll i ”Sound of metal”, Chadwick Boseman för sin roll i ”Ma Rainey's black bottom”, Gary Oldman för sin roll i ”Mank” och Steven Yeun för sin roll i ”Minari”.

Frances McDormand vinner priset för Bästa kvinnliga huvudroll

För sin roll i filmen Nomadland vinner Frances McDormand det prestigefyllda priset Bästa kvinnliga huvudroll på Oscarsgalan. Nominerade var också Viola Davis för sin roll i "Ma Rainey's black bottom”, Andra Day för sin roll i ”United States vs Billie Holiday”, Vanessa Kirby för sin till i ”Pieces of a woman” och Carey Mulligan för sin roll i ”Promising young woman”.

Låten "Fight for you" från filmen Judas and the Black Messiah vinnerpriset för Bästa originalsång

Låten "Fight for you", sjungen av H.E.R från filmen Judas and the Black Messiah får priset för Bästa originalsång på Oscarsgalan. Övriga nominerade i kategorin är ”Hear my voice”
från ”The trial of the Chicago 7”, ”Husavik” från ”Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga”, ”Io si (Seen)” från ”Med livet framför sej” och ”Speak now” från ”One night in Miami”.

"Parasit" blir historisk Oscarsvinnare

Under Oscarsgalan 2020 blir sydkoreanska "Parasit" historisk genom att som första film någonsin prisas med en Oscar för bästa film som talas på ett språk som inte är engelska. Totalt vann Parasite fyra Oscarsstatyetter under kvällen.

Greta Thunberg dök upp på Oscarsgalan 2020

"Det som fick mig att öppna ögonen var vad som höll på att hända med vår miljö." Under Oscarsgalan 2020 dök Greta Thunberg upp när det var dags att dela ut pris till bästa dokumentärfilm.