Efter kaoset: Hårdare tag mot elsparkcyklar i Stockholm

Särskilda parkeringszoner föreslås • Uthyrarna kan tvingas betala avgift

Det politiska styret i Stockholm planerar för ännu hårdare regler mot felparkerade elsparkcyklar och föreslår särskilda parkeringszoner.

Böter och appar där allmänheten kan rapportera in felparkerade elsparkcyklar har inte räckt till för att få bort röran av slarvigt parkerade sparkcyklar, enligt Stockholms stads grönblå politiker.

Politikerna föreslår därför särskilda parkeringszoner i stan för elsparkcyklar. Uthyrarna ska också betala en avgift om 1400 kronor per cykel.

Men om det blir så är oklart, detta då en kommunal avgift är troligen inte förenligt med lagstiftningen, enligt Stockholms handelskammare.


Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.