Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Kvinna allvarligt skadad i trafikolycka

Restaurang i Veberöd brinner

Erdogan stuvar om rejält i regeringen

Senaste dygnet

Ex-allsvensk spelare dömd för våldtäkt – får två års fängelse

Tog kontakt med tonåringsflicka genom sociala medier – gav henne matchbiljetter

Uppdaterad: Publicerad:

Två spelare i Helsingborgs IF greps i höstas misstänkta för sexualbrott, vilket TV4 Nyheterna avslöjade.

Misstankarna mot en av dem lades ned medan den andre häktades och senare åtalades för våldtäkt. Målsägande är en tonårsflicka och brottet ska ha skett i slutet av maj i år.

Efter TV4 Nyheternas rapportering om fallet valde Helsingborgs IF att stänga av spelaren. Några dagar efter häktningen bröt klubben avtalet med mannen.

I dag klockan 14 meddelade tingsrätten sin dom. Den allsvenska spelaren dömdes till två års fängelse.

Enligt domen ska han ha bjudit hem tonårsflickan på fest. När hon somnat utförde han sexuella handlingar, som tingsrätten slår fast är att jämföra med en våldtäkt, mot henne. Den minderåriga vaknade och avbröt övergreppet innan hon sökte hjälp. När hon efter sommaren pratade med en skolsköterska gjordes en polisanmälan.

Tingsrättens bedömning är att det finns en rimlig förklaring till att hon anmälde händelsen först senare och att det inte förringar värdet av hennes uppgifter, säger rådmannen Therese Larsson Dozet i ett pressmeddelande.

Spelaren ska även utvisas med förbud att återvända på tio år. Dessutom ska mannen betala skadestånd på 215 000 kronor till flickan.

I utredningen framgår att den tidigare HIF-spelaren tagit kontakt med offret via sociala medier. Han ska ha gett henne matchbiljetter och lånat ut sin lägenhet.

Fotbollsspelaren har nekat till brott.

I klippet ovan: Mer om våldtäktsfallet