Robinson

Taktik, pakter och rävspel: Vem klarar sig längst ute i ödemarken? En grupp äventyrslystna svenskar ska försöka hålla sams i Norrlands skärgård samtidigt som de en efter en tvingas lämna tävlingen varje vecka.

Taktik, pakter och rävspel: Vem klarar sig längst ute i ödemarken? En grupp äventyrslystna svenskar ska försöka hålla sams i Norrlands skärgård samtidigt som de en efter en tvingas lämna tävlingen varje vecka.

Här är deltagarna i Robinson 2021

PROGRAMINFORMATION
För första gången någonsin utspelar sig TV-klassikern Robinson i Sveriges. Nu kan vi äntligen presentera de tolv modiga deltagarna som har antagit den här extrema utmaningen.

– Årets upplaga kommer bli tuffare än någonsin! Jag tror att tittarna kommer fascineras av de häpnadsväckande vackra stränderna och den unika naturen. Men det är samtidigt en extremt påfrestande miljö med regn, blåst, isande kyla och mindre mat som kräver att deltagarna måste vara väldigt starka både i tävlingar och i det sociala spelet, säger Anders Öfvergård som programleder Robinson.

I Sveriges nordligaste kust i Haparanda kommer deltagarna i tio veckor kämpa för sin överlevnad och slåss för segern om äran och en halv miljon kronor. Årets startfält består av en blandning tävlingslystna deltagare och tittarna kommer att få lära känna allt från en hängiven feminist, till en tullinspektör, till en VIP-drinkbordsservitris och en deltagare som älskar pengar mer än kärlek.

– Att vi har placerat Robinson i Sveriges nordligaste kust ger deltagarna nya utmaningar och tittarna kommer att få se ett Robinson de aldrig sett förut, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

Här är årets Robinsondeltagare:
LAG SYD
Hayes Jemide, 46 år, säkerhetskonsult, Stockholm, deodorant
Annica Lundgren Frisk, 54 år, tullinspektör, Stenkullen, pincett
Michael ”Rud” Dean, 58 år, singer, Helsingborg, tandborste
Olivia Baldwin, 25 år, VIP-drinkbordsservitris, Stockholm, yatzy
Alexander Chennaoui, 48 år, egenföretagare, Grödinge, rakhyvel
Viktoria Widelius, 38 år, butiksägarinna/danslärare, Fjällbacka, elektrisk flugsmälla


LAG NORD
Elias Akyol, 26 år, callcenterchef, Göteborg, rakhyvel
Annki Nilsson, 55 år, kursansvarig turism och äventyr, Nässjö, tandborste
Andreas Alseryd, 45 år, organisationsutvecklare, Obbola, öronproppar
Tova-Sophia Aronsson, 35 år, salongsägarinna/frisör, Onsala, hårborste
Ludvig Andersson, 21 år, studerande, Skanör, gosedjur
Johanna Thorén, 20 år, studerande, Lidingö/Florens, ritblock med penna

Robinson har premiär 21 mars kl. 21.00 på TV4 och TV4 Play.Sök till Robinson

PROGRAMINFORMATION
Nu söker vi äventyrslystna vinnarskallar som vill testa sina gränser. Har du det som krävs? Ansök nu!

Försvunnen renkalven dök plötsligt upp i Robinson

Renkalven Emma försvann under sommaren 2019. Hon kom aldrig tillbaka när de andra renarna hämtades in på hösten och ägaren Sandra Karlsson trodde att hon var död, berättar hon för Tilde de Paula och Axel Pileby i Efter Fem.

Lovisa Almén faller ihop och börjar krampa

Oron blir stor i lag Nord när Lovisa Almén plötsligt faller ihop, blir okontaktbar och börjar krampa. Läkarna kallas till platsen och tar med sig Lovisa till sjukhus.

Tova-Sophia Aronsson: "När jag var 14 började jag en utredning om könskorrigering"

Tova-Sophia Aronsson berättar att hon som 14-åring började en utredning för könskorrigering. När hon var 18 år genomgick hon en operation och blev helt kvinna fysiskt. Hon säger att hon inte bestämt sig för om hon kommer berätta det här för någon på ön: "Jag känner mig väldigt bekväm med vem jag är och jag känner inte att min bakgrund är relevant.

Robinson | Trailer | Säsongsstart på TV4 21 mars

Den 21 mars är det säsongsstart för säsong 9 av Robinson på TV4. Kokosnötterna, palmerna och värmen har bytts ut mot kottar, granar och skärgårdsbris. Deltagarna och tittarna får denna säsong upptäcka delar av landet som få upplevt tidigare. Det blir ett unikt och spännande Robinson 2021 i Norrbottens vackra men utmanande skärgård.

De gamla deltagarna ställer finalsterna mot väggen

Några av de deltagare som åkt ut får komma tillbaka under det sista örådet och fråga ut finalisterna. Det blir en del kniviga frågor som tvingar finalisterna att rannsaka sig själva en hel del.

Michael Björklund förlorar båda framtänderna i pristävling i Robinson

I pristävlingen ska deltagarna flytta så mycket kött som möjligt från en hängande, helstekt gris till en tom hink. Och de ska göra det med händerna bakbundna. När Michael Björklund släpper ner ett stycke gris i sin hink märker han att det är något som följer med. Hans framtänder sitter kvar i köttstycket.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.