30 ton skräp på landets stränder städas bort: ”Mer än man tror”

Strandstädarna ser nu nytt problem att få bort skräpet

Tonvis med skräp samlas årligen på våra stränder. På lördagen inleds kampanjen Städa kusten där tusentals föreningsungdomar ger sig ut på västkusten för att förena nytta med nöje.

Det är mödosamt och tålamodsprövande arbete för tjejerna i Näset SK, en av ett 90-tal idrottsföreningar som med start idag ska rensa upp längs med västkusten från Strömstad till Ängelholm.

Bakom initiativet står miljöorganisationen städa Sverige som genom bidrag från företag och kommuner avlönar föreningarna. Men strandstädarna ser nu ett nytt växande problem med att få bort skräpet.

Se mer om strandstädarnas uppdrag i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.