Extern länk
Början på sidans innehåll

Elitstyrkans hemligheter Sverige

En av världens tuffaste utmaningar väntar de 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband. Deltagarna är väl förberedda men varje test pressar dem till deras fysiska och psykiska bristningsgräns – eller en bit över den gränsen. Realityserie där människor genomgår hårda utmaningar i militär miljö.

Sponsorer

66 day challengeSvensk ProvtagningFlex Applications

De tog sig hela vägen - bryter ihop när de får beskedet

Stephanie och Fredrik nådde hela vägen • ”Trodde inte kroppen skulle hålla”

Uppdaterad: Publicerad:

Endast 5 av totalt 18 rekryter återstod inför avslutningen av Elitstyrkans hemligheter. En efter en hade de fått lämna under säsongens gång, vissa av egen vilja, andra för att instruktörerna inte såg potentialen i dem längre.

Under finaldygnet väntade den mest krävande prövningen hittills, både psykiskt och fysiskt, för Pernilla Nilsson, Marcus Söderberg, Fredrik Bergfeldt, Sven Fornling och Stephanie Pizzignacco. Endast två av dem skulle gå hela vägen i mål.

Bryter ihop av påfrestning och lättnad

I det absoluta slutmomentet utsattes deltagarna för en flera timmar lång, tortyrliknande förhörssituation, som bland annat innefattade kallt vatten och små hundburar. Fredrik och Stephanie var de enda som pallade för trycket enligt instruktörerna, och när slutbeskedet kom bröt båda ihop.

– Jag trodde inte att kroppen eller huvudet skulle hålla, så det känns fantastiskt, säger Stephanie i programmet.

Se ögonblicket när deltagarna får slutbeskedet i klippet ovan.

Relaterat