Big Brother Sverige

Följ med på ett av världens mest omtalade sociala experiment. I 100 dagar lever en grupp deltagare inlåsta i ett hus, utan någon kontakt med omvärlden, helt styrda Big Brothers hårda regler.

Följ med på ett av världens mest omtalade sociala experiment. I 100 dagar lever en grupp deltagare inlåsta i ett hus, utan någon kontakt med omvärlden, helt styrda Big Brothers hårda regler.

Summering av skolveckan - detta har hänt

Skolveckan börjar lida mot sitt slut. Men vad är det egentligen som hänt under veckan? Här sammanfattar vi veckans höjdpunkter.

Under måndagens veckofinal var det Pontus Andersen som tvingades lämna Big Brother-huset. Deltagarna var minst sagt överlyckliga över att hockeyveckan var avklarad, och det kändes nästan som att vilket annat tema som helst skulle göra deltagarna glada.

Under tisdagen presenterades veckans tema, Skolveckan, för deltagarna. Temat möttes av glada reaktioner. De fick direkt sätta sig vid skolbänken och svara på frågor från Kunskapsfågeln. Simon Ejdertoft lyckades bäst och blev både immun och lärare. Han fick senarockså agera lärare och sätta ihop ett eget prov, där Pedram Aghabeh visade framfötterna och vann immunitet.

Skolkamraterna Katti Göransson och Nardos Alberto rök ihop ännu en gång under skolveckans första dag. Katti tyckte att Nardos var seg och ohjälpsam, medan Nardos kontrade med att det hela var en respektlös attack. Kvällen blev trots allt bra, då det vankades skoldisco! Och ett klassiskt sådant - då det bjöds på tryckare, dansstopp och ryska posten.

Under onsdagen höll magister Pedram i ett matteprov, där han fick dela ut ännu en immunitet. Efter att slumpen fick avgöra, stod det klart att även Tanja Ingebretsen Kallin sitter säkert. Där fick även hon anordna ett prov, där ännu en immunitet delades ut. Denna gången till Emelie Svensson. Onsdagen fortsatte, och säsongens andra autonominering delades ut till Adrian Podde för kräkande ordval.

Torsdagsmorgonen bjöd på buller och bång då Stephanie Harvey fyllde 27 år. Under förmiddagen delades ännu en immunitet ut till Alexander Eklund, som fick flest rätt på Emelie Svenssons prov. Han fick i sin tur anordna ett gymnastikprov, som resulterade i en skadad Katti ochen immunitet till Judith Nodby som klarade gymnastikprovet bäst. Under kvällen gjorde ännu en deltagare entré i huset, denna gång energiknippet Jaqueline Lysholm.

Under fredagen fick deltagarna ett oväntat besök av programledaren Filip Dikmen, som efter en aningen skakig vecka i huset behövde reda ut ett och annat med gruppen, i ett klassråd. Efter ett bra och behövligt klassråd var det dags för skolavslutning, och det bjöds på klassiska skolavslutningslåtar och blomkransar i håret. Ett lyckat avslut på en händelserik, men rolig vecka!

Under lördagen fick tittarna vara med och rösta på vem de ville ge en immunitet till. Det stod då mellan Adrian, Katti, Madelene, Nardos och Stephanie. Tittarna valde att ge immuniteten till Nardos, som chockades och rördes av tittarnas beslut. Adrian, Katti, Madelene och Stephanie fick svara på tittarnas frågor ensamma i annexet, där vissa frågor rörde upp starka känslor.

Lördagkvällen blev minst sagt en händelserik kväll, då nya deltagaren Dennis Asteson kom in som ny deltagare och även som födelsedagsbarn! Deltagarna hade förberett en 30 års fest, men den blev inte särskilt långvarig, då kvällen mynnade ut i tjaffs mellan vissa deltagare. Under söndagen har deltagarna pratat ut om lördagkvällens incidenter i ett husmöte, och alla verkar vara sams igen.

Imorgon väntar ännu en veckofinal, där en av deltagarna kommer att tvingas lämna. Blir det Adrian, Katti, Madelene eller Stephanie? Det återstår att se.Joel Kosari lämnar Big Brother

PROGRAMINFORMATION
Joel Kosari väljer att lämna Big Brother efter 73 dagar i Big Brother-huset på grund av personliga skäl.