SD: ”2 års minimumstraff är rimligt”

Sverigedemokraterna slår ner på Centerns förslag

i snitt 15 kvinnor per år dödas av en man hon har eller har haft en relation till. Nyligen dödades fem kvinnor på tre veckor vilket på nytt har aktualiserat samhällsproblemet mäns våld mot kvinnor.

Idag ska ämnet debatteras i riksdagen, men först gästade Sverigedemokraternas Adam Marttinen och Centerns Johan Hedin Nyhetsmorgon för att debattera frågan.

C föreslår en höjning på minimumstraff från 9 månader till 12 månader ett förslag som SD menar är alldeles för kort tid.

Se debatten i spelaren.

Så lurar du cykeltjuven

Marcus Noterius är i Åre där det snotts fler cyklar i fjol än tidigare år. Polisen har därför gjort en satsning på att försöka stoppa stölderna och berättar om sina knep för att inte bli av med sin cykel.

Löfven på EU-toppmöte mitt i regeringskris

Idag inleds ett två dagar långt EU-toppmöte i Bryssel, där 27 stats- och regeringschefer deltar. Trots regeringskrisen, kommer även statsminister Stefan Löfven att vara där. Utrikesreporter Tomas Kvarnkullen rapporterar från Bryssel.

Hade ont vid sex – led av okänd sjukdom

Vestibulit är en sjukdom som kvinnor kan drabbas av och som ger svåra smärtor i underlivet. En sjukdom som kan innebära att det gör ont vid samlag, gynundersökningar och vid användning av tampong. Studenten Jennifer Lännerholm berättar om hur hon upptäckte sjukdomen. Medverkar gör även överläkaren Nina Bohm Starke, som vill uppmärksamma sjukdomen för att hjälpa andra.

Dejtingexperten – så lyckas du med din sommarflirt

Det är semestertider många av oss är vaccinerade och ligger kanske i startgroparna för en sommarflirt. Vår dejtingexpert och doktor i psykologi, Angela Ahola reder ut hur man får till den bästa sommardejten.