Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål i bostadsområde

Polisen och nationella bombskyddet är på plats vid en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

Polisen fick larm om det misstänkt farliga föremålet vid 15-tiden.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hushåll, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

26-åring stoppade masskjutning – hyllas av presidenten

”Du är Amerika förkroppsligad. USA fegar aldrig ur”

Brandon Tsay, som lyckades övermanna den man som sköt 11 personer till döds i en dansstudio i Monterey Park i Los Angeles den 21 januari, hedras nu av polisen med en medalj för sitt mod.

26-årige Tsay befann sig på en dansstudio när 72-åringen kom in med en pistol i handen. I stället för att fly kastade sig Tsay över pistolmannen. Gärningsmannen som bara minuter innan hade skjutit ihjäl elva människor i en annan dansstudio, lämnade platsen. Han hittades sedan död efter att ha begått självmord.

– Du är Amerika förkroppsligad. USA fegar aldrig ur. Det är på grund av sådana som du som vi alltid växer med uppgiften, sa president Joe Biden när han pratade med Tsay på telefon.

Se när Tsay hyllas i spelaren ovan