Här är skandalerna som skakar finansvärlden just nu

Skulder på mer än 60 miljarder kronor • ”Det får stora konsekvenser”

Inom bara två veckor har två stora finansskandaler briserat internationellt efter att hedgefonden Archegos och lånebolaget Greensill gått i konkurs med mångmiljardskulder.

– Det får stora konsekvenser för de banker som är involverade, men de är begränsade till den här bolagen, så det skakar inte om hela systemet, säger sparekonom Joakim Bornold.

Archegos var en USA-baserad hedgefond och tungt belånad. När aktiekurser föll räckte inte fondens säkerheter till och bolaget gick i konkurs – med skulder på mer än 60 miljarder kronor.

Greensill var ett australiensiskt lånebolag inriktat på brygglån - och när de inte lyckades omförsäkra delar av sin låneportfölj tvingades de i konkurs med minst 40 miljarder kronor i skulder.

Båda bolagen är nu föremål för myndigheters utredningar.

Se mer om finansskandalerna i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.