Kinas president Xi Jinping avskyr att jämföras med Nalle Puh.
Sedan flera år har bilder på den tecknade björnen bannlysts i landet, då många hävdar att likheten dem emellan är slående.
Som en protest mot Kina – och reaktion mot den enorma krigsövningen runt Taiwan – säljs nu tygmärken där björnen åker på stryk.
Kina har under helgen gjort en stor styrkedemonstration i form av en tre dagar lång militärövning runtom Taiwan.
Kinas övningar har varit en reaktion på Taiwans president Tsai Ing-Wens besök i USA förra veckan, vilket Kina tidigt varnade för skulle få följder.
Under helgen siktades tolv stridsfartyg och totalt 91 militära flygplan, utanför ön – något som mött skarpa reaktioner, både internationellt och i Taiwan.
Märket bärs av piloter
Som en reaktion på Kinas krigsövningar har ett patriotiskt tygmärke som används av taiwanesiska piloter blivit viralt – och själva märket, där Nalle Puh får stryk av en björn prydd med Taiwans flagga, säljs runt om i landet.
– Att använda sådana seriefigurer, och på ett gulligt sätt, kan påminna oss om att vi ibland inte behöver vara så allvarliga när det kommer till militär eller global politik, säger Rowan Chu, boende i Taiwan.
– Om vi tittar på det ur en militär synvinkel kan det finnas personer som skulle tycka att det är ganska provocerande. Men jag tror personligen att det kan fungera som en moralförstärkare, och jag skulle definitivt stödja det, säger John Yang.
Taiwan-konflikten
Taiwan består av en huvudö och flera mindre öar i Stilla havet, öster om det asiatiska fastlandet. Nationen fungerar i praktiken som en självständig och demokratisk stat, men erkänns som sådan av endast en handfull länder. Kina ser Taiwan som en utbrytarregion som ska ingå i Kina.
Konflikten går tillbaka till 1949, då det kinesiska nationalistpartiet Kuomintang under ledning av Chiang Kai-Shek retirerade till Taiwan efter inbördeskriget mot kommunisterna. Taiwan, som formellt benämns som Republiken Kina, representerade Kina i FN fram till 1971, då kommunistregimen i Peking tog över den funktionen. Sedan dess har Taiwan varit diplomatiskt isolerat, men tack vare en utvecklad exportekonomi och högteknologisk industri har landet klarat sig bra ändå.
Landet styrs sedan 2016 av Demokratiska progressiva partiet (DPP), med president Tsai Ing-Wen. DPP förespråkar formell självständighet, medan Kuomintang säger nej både till självständighet och ett enande med Kina.
Kina accepterar inte att andra länder har relationer med både Peking och det taiwanesiska styret i Taipei.
Källa: TT
Se bilder på märket i spelaren ovan.