Covid-19: Var tionde har kvar symptom efter åtta månader

Ny studie visar hur kvardröjande symptom påverkar arbetsliv och fritid

Drygt var tionde person, eller nära 11 procent, som haft mild covid-19 har åtta månader efteråt kvar symptom som negativt påverkar både arbetslivet och fritiden. Det visar en studie gjord av forskare på Danderyds sjukhus och Karolinska Institutet.

- Jag tycker siffran är hög att efter så lång tid känna av symptom, det är tråkigt, säger specialistläkaren Charlotte Thålin.

Forskarna frågade deltagarna i studien om 23 symptom.

- Individer som haft svår covid som varit sjukhusvårdade riskerar att få organpåverkan, säger specialistläkaren Charlotte Thålin.

I spelaren förklarar forskaren mer om långtidsbesvär av covid-19.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.