Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

”Jag blev utsatt för rasistiska glåpord på väg hem från affären”

Ståupp-komikern Evelyn Mok känner av ett ökat hat mot asiater

Larmen om hatbrott och utsatthet mot östasiater har ökat. Ett exempel är masskjutningen i Atlanta för tre veckor sedan där sex av dom åtta människor som sköts ihjäl var kvinnor med asiatiskt påbrå. Ståuppkomikern Evelyn Mok är uppvuxen i Sverige och har en pappa från Hongkong en mamma som är kines-indisk. Hon blev förföljd och utsatt för rasistiska glåpord senast i förra veckan när hon var på väg hem från affären. "Det är väldigt hemskt. Man känner sig väldigt hjälplös."

Se hela intervjun med Evelyn Mok i spelaren ovan.

Sveriges mest okände komiker: "Alla kan inte vara bäst"

Komikern Niklas Andersson brukar skämta om att ingen känner igen honom. Nu är han aktuell med föreställningen "Medelmåttan från Hisingen". Efter fem-redaktionen har tagit fram förslag på några namn som skulle kunna göra honom lite mer känd.

Här spårar intervjun med bröderna Norén ur efter teknikstrul

Den digitala musikfestivalen ”Låt live leva” startade förra året med anledning av pandemin som lamslog branschen. Festivalen sänds från åtta olika scener runt om i landet och bland artisterna finns Sara Klang, Fricky och bröderna Gustaf och Viktor Norén. Teknik i all ära, men ibland fungerar den helt enkelt inte så bra – vilket blev tydligt när vi ringde upp bröderna.

Christin blev årets mästerkock: ”Jag har en jäkla målmedvetenhet”

Efter flera smaktester, grupputmaningar och elimeneringstävlingar stod det till slut klart i går kväll att Christin Kashou blir Sveriges mästerkock 2021. Kashou blev också historisk då hon var den första deltagaren någonsin att inte vara med i en enda elimineringstävling genom tävlingens gång. Vi pratar även med jurymedlemmen Markus Aujalay om varför han Christin vann.