Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 20:31

Misstänkt farligt föremål på parkeringsplats

Nationella bombskyddet är sedan i eftermiddags på plats på en parkeringsplats norr om Lindesberg med anledning av ett misstänkt farligt föremål. Föremålet ligger i närheten av ett bostadsområde och fem hushåll i närheten har fått utrymmas.

– Det var en mindre avspärrning först och när bombskyddet kom på plats gjorde man så att man tömde närliggande hus, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisen.

Föremålet ska ligga mitt på parkeringen.

– Vi kommer att vara på plats tills dess att man avgör vad det här föremålet är för något, säger Lars Hedelin.

Texten uppdateras.

Läs mer

Idag 19:46

Beslutet: Pence måste vittna mot Trump

Federala domaren James Boasberg har beslutat att förre detta vice president Mike Pence måste vittna inför en jury om händelserna som ledde fram till stormningen av Kapitolium, rapporterar amerikanska medier.

Vittnesmålet, som bland annat syftar till att få klarhet i konversationer mellan Pence och Trump innan 6 januari, kommer att göras i samband med den särskilda utredning mot ex-presidenten Donald Trump och hans försök att ogiltigförklara valet 2020.

Mike Pence kan välja att överklaga beslutet och det är ännu oklart om han kommer att göra det.

Läs mer

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer
Senaste dygnet

Flicka döms för mord på lillebror

Får sluten ungdomsvård • Lider inte av någon psykisk störning

En 16-årig flicka döms till sluten ungdomsvård i två år och åtta månader för att ha mördat sin yngre bror i Vällingby i juli 2022.

Flickan, som tidigare har nekat till brott, erkänner nu att hon orsakat broderns död.

Tingsrätten bedömer att flickan agerat med så kallat likgiltighetsuppsåt, vilket innebär att hon förstod att pojken kunde dö av hennes agerande.

I ett rättspsykiatriskt utlåtande från tidigare i år bedöms flickan inte lida av någon psykisk störning.

I en polisrapport som Dagens Nyheter tagit del av har flickan tidigare uttryckt att hon ”önskar att mamma och lillebror inte fanns”. Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna har det gjorts tre orosanmälningar om flickan som ska ha rört psykisk ohälsa.

Aftonbladet har rapporterat om att pojken ska ha larmat polisen om storasystern och vädjat om hjälp vid minst ett tillfälle före mordet.

Det var i juli förra året som polisen larmades till Vällingby i Stockholm, efter att ett barn hittats svårt skadat. Barnet dog senare, och den då 15-åriga flickan anhölls misstänkt för mordförsök.

I spelaren ovan: Rättsexpert Johanna Björkman analyserar domen.