Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Dragqueens vill få barn att läsa mer: ”Sprider glitter och gemenskap”

Ska stärka självkänsla och motverka utanförskap • ”Kärleken strömmar in”

Mobbning och utanförskap drabbar många barn under uppväxten. Ett annat orosmoln som vuxenvärlden försöker råda bot på är det minskande läsandet bland unga. Dragartisterna Inga Tvivel, Tant Henrik och Björta vill stärka barns självkänsla och få dem att läsa fler böcker – och tillsammans med grundaren och regissören Petter Wallenberg åker de runt med teatersällskapet ”Bland drakar och dragqueens”, till scener och bibliotek, där de läser för barn.

– Ja får ofta mejl från föräldrar efteråt som tackar för en fin och inspirerande sagostund. Barnen kommer hem och ska leka sagostunden och plockar fram böcker och tar på sig glitterkläder och sätter igång med fantasin, säger Björta.

Petter Wallenberg berättar vilka reaktioner deras sagostunder och föreställningar får.

– Ibland dyker det upp små röster av hat, men alla röster av kärlek är så många fler. Kärleken strömmar in. Folk behöver glädje, glitter, glamour, gemenskap och delaktighet. De få negativa röster som finns drunknar i den här kärleksvågen. Vi kommer aldrig ge oss, säger han.

Ser gänget berätta mer om sagostunderna i spelaren ovan.

”Fint att gå in i barnens magiska värld”

”Fint att gå in i barnens magiska värld”